![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż mam taki mały problem;
pobieram dane z serwera i teraz chciałbym wyświetlić pobrane dane... ale w pętli for. Wiem, że łatwo to zrobić w pętli while i w sumie tak na początku miałem, ale pojawił się problem, a pętla for jest rozwiązaniem (chyba). robie coś takiego:
no ale takie coś wyświetla tylko jedno zamówienie. Próbowałem też wstawiać [$i] do $_SESSION['co_wynik'] w róznych miejscach, ale też nie pomogło... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
for od while praktycznie niczym sie nie rozni - to, co mozesz zrobic whilem, zrobisz tez, forem. Jesli jestes przyzwyczajony do czegos w stylu
to wiedz, ze to to samo, co
a inicjowanie zmiennej i akcje kroku postepu mozesz dobierac dowoli (nawet niezalezne od siebie)
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
przenoszę do przedszkola.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc jest strona podzielona na dwie części, w lewej znajdują się trzy przyciski; "wszystko", "nowe", "stare". Kiedy przycisnę np. "wszystko", z serwera pobierane są wszystkie zamówienia i są wyświetlane pod tymi przyciskami. Każda pozycja z listy ma linki, po naciśnięciu którego, po prawej stronie wyświetlane są szczegółowe informacje o zamówieniu. Lista zamówień po przeładowaniu strony powinna się nadal wyświetlać, bez konieczności wciskania przycisku "wszystko". Tak z grubsza ma działać to co chcę zrobić. Oczywiście nie chodzi mi o to aby ktoś podsuwał mi gotowy kod, bo chciałbym to zrobić sam i nauczyć się tego, ale gdyby ktoś naprowadził mnie trochę i powiedział na co powinienem zwrócić uwagę, byłbym bardzo wdzięczny. Dobra jeszcze raz i trochę inaczej. Chodzi o to że chce pobrać dane z serwera i zapamiętać je w zmiennej sesyjnej, aby móc je wyświetlać bez potrzeby ponownego pobierania. Gdy do wyświetlania zastosowałem pętle while to wyskakiwały mi błedy przy przeładowaniu strony. Pomyślałem że mógłbym zastosować pętle for i wyświetlac dane tak jak ze zwyłej tablicy, no ale to też nie chce mi działać. Stad moje pytanie odnośnie pętli for. Jak juz napisałem, wiem że można w łątwy sposób wyświetlić dane przy pomocy while, ale mi nie o to chodzi. Ten post edytował mop 26.03.2010, 19:31:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 13:46 |