![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewne pytanie, gdyż nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi w gogle. Czy da się połączyć przez mysql_connect w zapytaniu? Chodzi mi głównie o to, że czasem muszę wtrącić połączenie z innym IP niż mój globalny mysql_connect i głupio jest specjalnie otwierać nową funkcję, a po zapytaniu powtórnie wklepywać starą. Chodzi mi o coś w tym stylu: mysql_query("SELECT * FROM 198.168.1.1:haslo.baza1.tabela1"); Czy jest takie coś możliwe? A jeżeli tak, to jak to napisać? Dziękuję z góry, Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie używaj mysql_* na produkcji.
2. Jeżeli w celach czysto "naukowych", to możesz to rozwiązać w ten sposób: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat . Nie używaj mysql_* na produkcji. Dziwnie to zabrzmialo. Czyli jak pisze apke lokalnie to moze uzywac, ale gdy juz ją przeniesie na produkcje, to musi wszystko przepisywac? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Lepij by brzmialo: nie uzywaj juz w ogole mysql_* gdyz jest to przestarzale i w kolenych wersjach php moze zwyczajnie zniknac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardziej chodziło mi o sytuacje w których piszesz skrypt by sprawdzić "na szybko" czy coś działa, lub, jak to ująłem w pierwszym poście w celach "naukowych" - wtedy mysql_* jest ok, według mnie.
Fakt, powinienem doprezyzować - jeśli generalnie piszesz aplikację na poważnie, nie uzywaj mysql_* w ogóle, tak jak nospor zauważył. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 20:12 |