|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam powiedzmy adres www.mojadomena.net/oferta.php jak z tego adresu wywalić rozszerzenie?? z tego co zrozumiałem po przeczytaniu kilku rzeczy to napisałem coś takiego. Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^Oferta$ oferta.php [L] ale to nie działa, czyli najprawdopodobniej jest coś nie tak. Pytałem mojego usługodawce i mod_rewite jest włączony. Jakieś podpowiedzi?? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
za pomocą takiego wpisu udało mi się zmienić, że na stronie głównej nie ma w nazwie www.mojadomena.net/index.php tylko jest sama www.mojadomena.net
RewriteRule ^index.(php|html|htm)$ / [R=301,L] RewriteRule ^([a-z0-9-_]+)/index.(php|html|htm)$ /$1/ [R=301,L] ale nie mogę dojść do tego jak obciąć rozszerzenie .php podstronom |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Na odwrót...
Najpierw regułki bardziej szczegółowe, potem ogólniejsze. |
|
|
|
|
|
|
|
tylko mam takie pytanie czy takim kodem
RewriteRule ^oferta.html$ oferta.php [L] powinien się zmienić widoczny link?? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chodzi ci o wyświetlane linki na stronie? Jeśli tak, to musisz je wszystkie ręcznie wyedytować
|
|
|
|
|
|
|
|
chodzi mi o to, że jak wejdę w podstronę oferta.php to w przeglądarce wyświetli się bez rozszerzenia
ten kod powinien zmienić z oferta.php na oferta.html RewriteRule ^oferta.html$ oferta.php [L] ale coś nie działa. Chce je ręcznie wyedytować tylko jak powinien wyglądać prawidłowy zapis?? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 09:16 |