![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam kod, który pobiera obraz wskazany przez użytkownika (w formularzu za pomocą przycisku "przeglądaj" - "image_filename") i wyświetla jego miniaturę (100x100).
Skrypt najpierw musi zapisać oryginalny obraz żeby wykonać getimagesize(), imagecreatefromjpeg() i imagecopyresampled(). Czy da się to zrobić w taki sposób aby na serwerze została zapisywana tylko miniatura, bez wcześniejszego uplodowania dużego obrazu? Jak możecie to zerknijcie jeszcze na wpisane przeze mnie komentarze bo nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem co poszczególne funkcje robią. Dzięki. Leo -------------------- Once committed to a full attack, only a fatal bullet will stop a charging Leopard.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 17 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak inaczej chcesz zrobić miniaturę, jak nie będziesz miał "dużego obrazu"? Przecież jako parametr do getimagesize() możesz podać $_FILES['image_filename']['tmp_name']. I już nie masz zapisywanego. Tylko ostatecznie musisz zapisać miniaturę i koniec.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, wcześniej próbowałem wstawiać $_FILES['image_filename']['name'] i nie szło, teraz widzę różnicę
![]() -------------------- Once committed to a full attack, only a fatal bullet will stop a charging Leopard.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:47 |