![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem. Dopiero zaczyam z php i chcialbym napisac skrypt, ktory po wpisaniu jakiegos stringa do formularza wykona: 1) przekierowanie do witryny, gdzie sobie z POST pobiore dane 2) wyslanie danych z formularza na maila. I napisalem cos takiego: Kod <?php if (empty($_POST['submit'])) { echo "<form action=\"adres.php\" method=\"post\"> pole: <input type=\"text\" name=\"id\" style=\"width: 250px\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyslij\"> <input type=\"reset\" value=\"zresetuj\"></form>"; } elseif (!empty($_POST['id'])) { $message = "Id: $_POST[id]"; $header = "From: $_POST[id] <$_POST[email]>"; @mail("adres@domena.com","Wiadomosc ze strony page","$message","$header") or die('blad'); echo "<div align=\"center\"><strong>Wiadomość została wysłana poprawnie!</a></strong></div>"; } ?> No i to przekierowuje mnie do nowyj witryny, ale na maila nie dostaje zadnej informacji.... z kolei jesli usune: Kod action=\"adres.php\" to maila dostaje, ale nie zostane rzecz jasna przekierowany do nastepnej witryny. Co powinienem zrobic ? Ten post edytował Liam88r 29.04.2009, 01:03:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
wiec tak mozesz zrobić np tak:
lub zostawić action puste i wtedy wykona się na stronie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku adres.php umieść
bo przecież tam wysyłasz dane i przekierowujesz stronę po kliknięciu "Wyślij" ... -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@piotrooo89: przeciez wtedy nie przekierowuje mnie na konkretny adres, a to jest jedno z moich zalozen.
@DREEMus: hmmm nie dziala nadal. Pokazuje tekst "wiadomosc zostala wyslana" jednak maila nie ma ![]() tak jak pisalem wczesniej. Jesli wywale calkiem action to maila dostaje od razu. Tylko jak ktos rozwiaze moj problem przekierowania na odpowiednia strone... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jeżeli mail już dochodzi to po wysłaniu daj header("Location: strona.php"); i ju.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
na stronie na która chcesz być przekierowany dajesz:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
przeciez header nie moze byc po pojawieniu sie juz czegos na ekranie, a echo jest juz w czwartej linii. Poza tym w linii 4 jest:
Kod action="strona.php" przekieruje mnie do tej strony, ale nie wysle maila. A jesli to usune to nie przekieruje mnie do tej strony, ale wysle maila ![]() ![]() No i jak umueszcze headera po echo no to mam: Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /adres/test.php:13) in /adres/test.php on line 14 @piotrooo89: ta propozycja juz byla. Nic z tego. Ten post edytował Liam88r 29.04.2009, 09:51:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na samej górze strony daj
Jeżeli będą błędne informacje, wyświetli ci echo. Jeżeli będzie wszytko ok, przekieruje cie na stronę z header. edit na końcu
Ten post edytował slawny 29.04.2009, 10:13:11 |
|
|
![]()
|
|
OOOO....sławny
![]() ![]() ![]() Tylko nie moge za pomoca $_POST pokazac na stronie, na ktora mnie przekierowuje zmiennej id, ktora wlasnie w formie uzytkownik tworzy. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ok. Dziala
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:05 |