![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym korzystać z funkcji mail na localhoście, tzn local jak local bo mam zewnętrzne IP, wiem, że muszę mieć zainstalowany serwer SMTP.
Posiadam pakiet XAMPP i jest tam Mercury/32, lecz nie wiem jak mam go skonfigurować, prosiłbym o rady. A może jakieś inne serwery SMTP niż pakiet Mercury ? Ten post edytował Reptile ReX 23.01.2011, 20:23:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
To Ci powinno pomóc - Wysyłanie maila z lokalnej maszyny.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ooo, dzięki, tego potrzebowałem.
A jeszcze mam jedno pytanie, czy z localhosta - Zew IP, mogę wysyłać wiadomości do każdego ? Bo zrobiłem wszystko tak jak jest napisane w poradniku, ale nie wysyła wiadomości, ale funkcja wyrzuca true. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie tak, prkatycznie nie
![]() Systemy antyspamowe odrzucają takie wiadomości. -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
A jeszcze mam jedno pytanie, czy z localhosta - Zew IP, mogę wysyłać wiadomości do każdego ? Bo zrobiłem wszystko tak jak jest napisane w poradniku, ale nie wysyła wiadomości, ale funkcja wyrzuca true. Systemy antyspamowe na niektórych hostingach / w niektórych serwisach oznaczają wiadomości jako spam, ponieważ mail taki nie wyszedł z żadnego znanego adresu. Jeśli masz zewnętrzny ip, możesz pod niego podpiąć domenę i wysyłać maile z tej właśnie domeny. Wówczas ilość maili oznaczonych jako spam drastycznie zmaleje. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
I wtedy skonfigurować wszystko jako zew IP? czy domena?
|
|
|
![]()
|
|
Wtedy konfigurujesz to pod domenę.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Hmm, OK, a może być np domena z no-ip.org albo something like this?
|
|
|
![]()
|
|
Tego to już niestety nie wiem. Musiałbyś sprawdzić na żywym organizmie
![]() -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No tak, ale jak sobie wyobrażacie konfigurację SPF na zmiennym IP?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie no bo tworzę system mailingowy, i chciałem, aby można było go sobie zainstalować na własnym komputerze.
I z niego korzystać. Ale chyba lepiej będzie uwzględnić informację, że skrypt potrzebuje hostingu z obsługa funkcji mail itd. A poza tym tak w ramach nauki dobrze się dowiedzieć paru rzeczy ![]() Ten post edytował Reptile ReX 24.01.2011, 16:18:18 |
|
|
![]()
|
|
Podane przeze mnie rozwiązanie jest jedynie rozwiązaniem problemu testowania wysyłki maili podczas tworzenia aplikacji. Jeśli chcesz stworzyć system do wysyłki maili szukaj hostingu do tego celu przeznaczonego. Najlepiej takiego, który wysyła maile z dużej ilości adresów IP.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:01 |