![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z listą rozwijalną, otóż posiadam taką listę:
Jak widać dane ze strony przekazuję metodą GET do leaderboards_2.php przez co adres wygląda mniej więcej w ten sposób: /leaderboards_2.php?trasa=299&tryb=1 Mniejsza z tym. Mój problem polega na tym iż po wybraniu trasy i kliknięciu pokaż lista rozwijana tak jakby odświeża się i nie pamięta wybranej opcji. Co musiałbym zrobić aby po wybraniu trasy dajmy na to BAY BRIDGE i kliknięciu pokaż lista rozwijana pamiętała wybór? Niestety nie jestem alfą i omegą i nie mogę sobie z tym poradzić. Może podpowie ktoś mi jak to zrobić? Z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 10 Dołączył: 13.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na podstawie zmiennej $_GET['trasa'] wyznacz sobie która opcja zaznaczona a później już tylko w HTML prościutko. Np wybrana opcja to AGOSTINI AVENUE $_GET['trasa'] przyjmie wartość 299 a zatem:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiłem wcześniej coś takiego, lecz przy wybraniu danej trasy na samym dole robiła mi się nowa w której wyświetlało się tylko ID zamiast nazwy, lecz poza tym wszystko działało. Jestem początkujący w php i praktycznie wszystko czego się nauczyłem to podglądając i przerabiając inne przykłady.. Teraz widzę, że chyba będę musiał zacząć czytać wszystko od podstaw ...
strona wygląda tak: http://nfswinfo.webd.pl/STATY/leaderboards...=299&tryb=1 i jeśli wybiorę daną trasę i kliknę pokaż to przechodzi mi dalej i pokazuje dane z trasy którą wybrałem lecz w liście pokazuje się 1 pozycja zamiast ta którą wcześniej wybrałem Ten post edytował maniek2512 4.04.2012, 12:28:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 10 Dołączył: 13.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trochę bez sensu jest to co w tym kodzie napisałeś... napiszę Ci prosty przykład dla listy opcji zapisanych w tabeli w postaci $tabela['value']=tresc;
Ten post edytował grz3s 4.04.2012, 12:43:20 |
|
|
![]()
|
|
Jestem tak tępy, że dalej nie wiem co mam zrobić. Trudno najwyżej tego nie zrobię. No ale dzięki za pomoc, może jak trochę poczytam o tych wszystkich funkcjach to ogarnę co i jak.
edit:// trochę poczytałem i już wiem o co chodzi:) Dzięki jeszcze raz za pomoc temat można zamknąć ![]() Ten post edytował maniek2512 4.04.2012, 19:26:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.05.2025 - 06:42 |