![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W skrypcie mam link:
Przenosi mnie on do pliku usuwającego użytkownika z bazy o podanym ID z akcją a = del czyli usuwaj.. Chciałbym zrobić to trochę inaczej.. a mianowicie przepisać plik usuwaj w formie funkcji która wywoływana byłaby z jednym parametrem - ID zrobiłem to tak:
Funkcja wraz z innym siedzi w includowanym arkuszu funkcji, Jak w programie napisać link np. DEL po wciśnięciu którego nakazane jest wywołanie tej funkcji już z parametrem np id=5 co odpowiadałoby wcześniejszemu:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzięki za pomoc Ten post edytował adam83 11.02.2010, 09:29:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 7 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli masz wywal_usera.php i ten plik słuzy tylko do usuwania to bym nie uzywał funkcji tylko odrazu, ale na twoim miejscu bym zrobił user.php
A dalej funckje do obsługi usera, aha i pamietaj o sqlInjection, przefiltruj to co poberasz getem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie przerabialem ten skrypt.. dodawanie usera zrobiłem w funkcji, wyświetlanie tabeli userów w funkcji, a zostało mi usuwanie, może masz rację i zrobie to tak jak jest.
Ale pytanie pozostawiam, czy można napisać link którego wciśnięcie odwoła się do wybranej funkcji przekazując jej już parametr?? Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:07 |