![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam do was pytanie czy nie znacie jakiegoś konkursu o programowaniu w php czy pisaniu stron
internetowych? Chodzi mi o konkursy dla gimnazjum. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Też takowych kiedyś szukałem, ale niestety - zapomnij...
Jedyne pewne źródło wiedzy o takowych - informator lokalnego kuratorium oświaty i nauczyciele. Jeśli żaden z tych organów nie wie - nie ma. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP jest na tyle mało rozpoznawalny wśród społeczności internetowej, a jednocześnie tak nadużywany i wszechobecny, że długo nie doczeka się (jeżeli w ogóle) konkursu dla gimnazjalistów. Z drugiej strony niczym by się on nie różnił od konkursu dla osób dorosłych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat PHP jest na tyle mało rozpoznawalny wśród społeczności internetowej Ja bym polemizował. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Na laborkach z Języków, Automatów i Obliczeń mam pisane projekty właśnie w PHP, mimo że wcześniej była Java. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może znacie jakiś o tworzeniu stron internetowych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie konkursy są z góry skazane na bycie bezsensownymi bo co miałyby oceniać? Umiejętność przeprowadzenia operacji CRUD?
Bez problemu załapiesz się na konkursy sprawdzające prawdziwe umiejętności wymagane od programistów czyli tworzenie "prawdziwych" algorytmów itp. Problem z tym, że prawdopodobnie poziom będzie zbyt wysoki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najbliżej konkursów co doświadczyłem to kolos z danego języka (IMG:style_emoticons/default/guitar.gif)
Do wygrania zaliczenie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował markonix 16.12.2010, 22:16:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:28 |