![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam
Zaznaczam ze na php nie znam sie nic. Z programowania tez nic. Przeczytałem troche poradników php ale ni w zab z tego nierozumie. Mam prostą strone html napisana w notatniku i jest mi wystarczająca ale chciałem do dac do niej komentrze. Wztawiałem przerozne skrypty php, modyfikowałem strony innych i nijak mi sie to udac nieche. Doszedłem do takiego efektu mam plik index.php.htm LUB index.php i w nim taka treść: <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <html><body> <hr color=yellow><center><b>KOMENTARZE</b></center><hr color=yellow><center> <? if ($message) { /* uncomment the next two lines to strip out html from input */ /* $name = strip_tags($name); */ /* $message = strip_tags($message); */ $message = ereg_replace("\r\n\r\n", "\n<P>", $message); $date = date("l, F j Y, h:i a"); $message = "<B>$name </B> -- $date<P> $message <BR><HR>"; $fp = fopen (basename($PHP_SELF) . ".comment", "a"); fwrite ($fp, $message); fclose ($fp); } @readfile(basename(($PHP_SELF . ".comment"))); ?> <FORM method="post"> <b>Imię:</b><BR><INPUT name="name" type="text" size="55"><BR> <b>Komentarz:</b><BR><TEXTAREA name="message" rows=10 cols=55 wrap=virtual> </TEXTAREA><BR> <INPUT name="submit" type="submit" value="Wystaw komentarz"> </FORM> </body></html> Plik uruchamiam na windowsie w przegladarce internetowej, pokazuje sie ładnie pieknie ale wpisanie czegokolwiek nic niedaje. Ktoś pomoze? moje gg6557553 lub tutaj pisać Ten post edytował subdark 30.12.2011, 15:47:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:11 |