![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłem klasę PHP do obsługo jabbera, lecz albo ona nie za bardzo działa, albo ja nie potrafię jej użyć http://code.google.com/p/xmpphp/.
Próbowałem testować na localhoście ale nic nie działa, testowałem na: user: jabber.tescik pass: jabbertest na google.com w błędzie było ze nie może nawiązać połączenia. Mógłby mi ktoś z tym pomóc, będę bardzo wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przykład użycia masz w skrypcie FlySpray, działa ok.
![]() Ale jeśli chcesz stawiać np. bota dla Jabbera, to lepiej użyj klasy napisanej w Perlu. Nie wiem, z jakiego powodu, ale z XMPPHP bywają problemy ze zrywaniem połączeń... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz na myśli flyspray
EDIT: Moze jest jakaś inna lepsza klasa PHP do obsługi jabbera? Chodzi mi o zrobieni notyfikacji na komunikator użytkownika, serwery jabber mają kilka transportów wiec można wysyłać wiadomości zarówno na gg jabbera itd. Ten post edytował RafaelX 6.03.2009, 20:12:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tak, właśnie ten skrypt miałem na myśli.
Jeśli chodzi o notyfikację, to ta klasa powinna wystarczyć. Pokaż, jak próbowałeś. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
i z ich raportowania błedów mam "Auth failed!" |
|
|
![]()
|
|
Wszystkie usługi Google wymagają SSL. Nie pamiętam, czy zmiana portu na 5223 wystarczy, ale możesz spróbować. Doczytaj w dokumentacji.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
klasa z flyspray działa natomiast chyba nici z mojego pomysłu bo nie da sie wysyłac wiadomości na gg myslałem ze przez serwer który ma transport gg jak jabbim.pl czy aqq.eu da sie wysłać wiadomość ale jednak nie :/.
Znasz moze jakiś inny sposób na wykonanie takiej notyfikacji? |
|
|
![]()
|
|
A czemu się nie da...? Trzeba chyba tylko dodać nowy kontakt do rostera i go autoryzować.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
a dokładniej jak to zrobic bo nie bardzo umiem
|
|
|
![]()
|
|
W dokumentacji przecież wszystko jest.
![]() Po rejestracji transportu (logujesz się na konto przez np. PSI) rejestrujesz transport. Ale większość serwerów udostępnia je tylko dla swoich użytkowników, więc GTalk odpada, bo nie posiada transportu GG z tego, co mi wiadomo. Gdy już zarejestrujesz transport (podajesz nr GG + hasło przy rejestracji; najlepiej jakieś nowe konto), wystarczy dodać nowy kontakt NR_GG@adres.transportu.pl. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
własnie tak robiłem. zrobiłem konto na jabbim.pl dodałem moje gg do kontaktów i próbowałem przy uzyciu konta jabbim wysłac wadomosc na moje gg tym skryptem ale nie działa i nie ma tez zadnego błedu :/
|
|
|
![]()
|
|
Zaloguj się najpierw na konto jakimś komunikatorem, proponuję PSI.
Włącz transport, zaloguj się do niego i spróbuj wysłać wiadomość. Powinno być już potem ok. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
w tej klasie chyba nie ma mozliwości zrobienia tego, wiec notyfikacji nie zrobie. ale dzieki za wypowidzi
|
|
|
![]()
|
|
Ale przecież wysyłanie wiadomości na GG jest wtedy realizowane jak na zwykły kontakt Jabberowy.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:41 |