![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam prosze o pomoc czym/jak mogę wykasowac linię z pasującym stringiem?
plik txt kot czarny pies czerwony mysz biała szczur szary kot rózowy kot bury chciałbym wykasować całą linię w której wystepuje wyraz "szczur" nie moge jednak zrobic tego po numerze linii, a po stringu. z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
działa ale musze zapisywać to w innym pliku. jak daje ten sam plik to mi dopisuje, jak dam znacznik "w" to kasuje plik, ale wywala jedną ostatnia linie tylko. jak to poprawć aby wynik się zapisywał do tego samego pliku? z unset nie działa, pewnie coś namieszalem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: file_put_contents('plik.txt', $file);
a: file_put_contents('plik.txt', implode("\n",$file); ewentualnie: a: file_put_contents('plik.txt', implode("",$file); edit: a nie, widze ze file_put_contents przyjmuje też tablice. Sorki. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat ewentualnie: a: file_put_contents('plik.txt', implode("",$file); manual: Cytat You can also specify the data parameter as a single dimension array. This is equivalent to file_put_contents($filename, implode('', $array)). edit: nie widziałem Twojego edita (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował vonski 1.03.2012, 14:33:38 |
|
|
![]()
|
|
działa pieknie, pieknie dziękuję oczywiście plus vonski. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 18:40 |