Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP] jak dostac sie do pliku php.ini
sharp156

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam ponownie. Niestety moje posty są omijane nawet jak spytałem o metode którą wiekszosc poleca wiec i powinni wiedzieć jak się do tego zabrać. Tym razem mam inne pytanie ..... Jak dostać się do pliku php.ini w celu edycji chodzi mi o bibliotekę gd w celu wyswietlenia miniatur i inne małe zmiany niestety niemogę go znaleść.. moj host to 000webhost.com....? ktoś poradzi cos w tej sprawie...?
Go to the top of the page
+Quote Post
Magic WWW

-----

Wydaje mi się, że dostęp do tego pliku będziesz miał posiadając tylko serwer VPS lub Dedukowany, publiczne serwery owej akcji nie udostępniają. Jedyne co możesz poradzić to skorzystać z funkcji ini_set().
+Quote Post
sharp156

-----

Cytat(Magic WWW @ 28.06.2011, 10:26:08 ) *
Wydaje mi się, że dostęp do tego pliku będziesz miał posiadając tylko serwer VPS lub Dedukowany, publiczne serwery owej akcji nie udostępniają. Jedyne co możesz poradzić to skorzystać z funkcji ini_set().

dzieki za info moze dlatego niemoge go znalesc. Zdradzisz mi jeszczejak użyć tej funkcji czy wystarczy wpisać ustawienia w nagłówku dokumentu php zeby byly aktualne w czasie wykonywania tego skryptu? moze jakis krodki przykład dla ulatwienia tu jest przykladowa opcja :
ini_set('memory_limit', '64M'); // limit pamięci dla wykonywanego skryptu, w megabajtach
+Quote Post
Magic WWW

-----

A proszę, masz tu niżej wzór jak to robić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

ini_set(Nazwa wpisu w PHP.ini, Nowa wartość);

Przykład:
  1. ini_set('display_errors', 1); // Włączenie raportowania błędów

+Quote Post
sharp156

-----

Cytat(Magic WWW @ 28.06.2011, 11:01:57 ) *
A proszę, masz tu niżej wzór jak to robić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

ini_set(Nazwa wpisu w PHP.ini, Nowa wartość);

Przykład:
  1. ini_set('display_errors', 1); // Włączenie raportowania błędów

juz wstawiam plusa ale mam jeszcze jedno pytanie bo niewiedzieć czemu moj post jest omijany . chcialo by ci się zerknąć może znasz odpowiedź. wysunolem tam teorie ale to tylko teoria. jestem poczatkujacy.... to link do postu http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=876506

Cytat(sharp156 @ 28.06.2011, 11:09:21 ) *
juz wstawiam plusa ale mam jeszcze jedno pytanie bo niewiedzieć czemu moj post jest omijany . chcialo by ci się zerknąć może znasz odpowiedź. wysunolem tam teorie ale to tylko teoria. jestem poczatkujacy.... to link do postu http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=876506

dlugo pracujesz magic (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) no nic szukam pomocy dalej...
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:02