![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2011 Skąd: poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ponownie. Niestety moje posty są omijane nawet jak spytałem o metode którą wiekszosc poleca wiec i powinni wiedzieć jak się do tego zabrać. Tym razem mam inne pytanie ..... Jak dostać się do pliku php.ini w celu edycji chodzi mi o bibliotekę gd w celu wyswietlenia miniatur i inne małe zmiany niestety niemogę go znaleść.. moj host to 000webhost.com....? ktoś poradzi cos w tej sprawie...?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że dostęp do tego pliku będziesz miał posiadając tylko serwer VPS lub Dedukowany, publiczne serwery owej akcji nie udostępniają. Jedyne co możesz poradzić to skorzystać z funkcji ini_set().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2011 Skąd: poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że dostęp do tego pliku będziesz miał posiadając tylko serwer VPS lub Dedukowany, publiczne serwery owej akcji nie udostępniają. Jedyne co możesz poradzić to skorzystać z funkcji ini_set(). dzieki za info moze dlatego niemoge go znalesc. Zdradzisz mi jeszczejak użyć tej funkcji czy wystarczy wpisać ustawienia w nagłówku dokumentu php zeby byly aktualne w czasie wykonywania tego skryptu? moze jakis krodki przykład dla ulatwienia tu jest przykladowa opcja : ini_set('memory_limit', '64M'); // limit pamięci dla wykonywanego skryptu, w megabajtach |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A proszę, masz tu niżej wzór jak to robić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ini_set(Nazwa wpisu w PHP.ini, Nowa wartość); Przykład: juz wstawiam plusa ale mam jeszcze jedno pytanie bo niewiedzieć czemu moj post jest omijany . chcialo by ci się zerknąć może znasz odpowiedź. wysunolem tam teorie ale to tylko teoria. jestem poczatkujacy.... to link do postu http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=876506 juz wstawiam plusa ale mam jeszcze jedno pytanie bo niewiedzieć czemu moj post jest omijany . chcialo by ci się zerknąć może znasz odpowiedź. wysunolem tam teorie ale to tylko teoria. jestem poczatkujacy.... to link do postu http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=876506 dlugo pracujesz magic (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) no nic szukam pomocy dalej... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:02 |