![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zastanawiam się co lepiej użyć do przeładowania części strony. Co wg Was jest najlepszą metodą ? Zainteresowałem się jQuery load oraz PHP include jednak nie wiem czy będzie to przyjazne dla SEO. Proszę o pomoc i Wasze propozycje, uwagi Pozdrawiam
Powód edycji: [Spawnm] Przeniosłem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ najpierw jakie są różnice, po co wymyślono load w jquery a po co include w php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a co Ty byś mi polecił do przeładowania strony ? Sposób musi współpracować z SEO.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki wielkie, bede pracował z include
Jeżeli używam tego include to jestem skazany na odświeżanie całej strony ? TOP {ODŚWIEŻANIE} BOTTOM Mam menu w .js więc jak zrobić żeby tylko do sektora {ODŚWIEŻANIE} został władowany example.php i tylko ten sektor był odświeżany |
|
|
![]()
|
|
Jak zrobisz w js to roboty nie będą mogły chodzić po stronie... proste.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam menu w .js więc jak zrobić żeby tylko do sektora {ODŚWIEŻANIE} został władowany example.php i tylko ten sektor był odświeżany Wady layoutu in ajax: - dużo roboty - przycisk wstecz w przeglądarce - SEO - adres strony ( twojastronawww.pl/#newsy ) - mało popularne rozwiązanie - użytkownicy bez JS twojej strony nie zobaczą - użytkownicy archaicznych przeglądarek również Zalety: - mała oszczędność na transferze (większość przeglądarek trzyma img z twojej strony w cache) - zwiększenie usability w przypadku niektórych niestandardowych aplikacjach internetowych (np. menadżer plików) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.08.2025 - 09:00 |