|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, mam kod jQuery (AJAX):
Gdy klikam na obiekt z klasą .rate, to "zapytanie" ajax zwraca mi success, lecz nie przetwarza mi tego pliku PHP (inc/ratenow.php):
Nawet jak zastąpię powyższy kod zwykłym , to i tak kod się nie wykonuje. Jak zmieniam w "zapytaniu" ajax`owym url na: "inc/ratenow.js", a tam daję: , to PLIK JS SIĘ WYKONUJE. Dlaczego plik js się wykonuje, a zapytanie w pliku php nie? Ten post edytował unnamedly 13.10.2012, 16:27:56 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%)
|
Odpal plik inc/ratenow.php z adresu przeglądarki i sprawdź czy się wykona
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zapomniałem połączyć się z bazą danych (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (wywalało błędy mysql).
Napisałem kod, na połączenie się z bazą i wszystko OK. Dzięki wielkie za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale jest inny problem. Gdy w pliku PHP (inc/ratenow.php) ustawiam setcookie('costam', 'jakaswartosc');, to w tym pliku jeszcze ciastko się ustawia (testowałem), ale po odświeżeniu strony ciastko się ulatnia (kasuje), a nie powinno tak być... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Działa. Dzięki wielkie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A mógłbyś wytłumaczyć, dlaczego mój sposób nie działał? To by mi pomogło w przyszłości.
Ten post edytował unnamedly 13.10.2012, 21:43:44 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
http://php.net/manual/en/function.setcookie.php
Przeczytaj o argumencie path i dawaj pomógł (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 09:16 |