![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie błędu
mam taki błąd w kilku miejscach, oczywiście po włączeniu error_reporting(E_ALL); i mam pytanie do bardziej doświadczonych osób czy warto pozbywać się takich drobnych błędów. W kodzie mam
Mogę np zastąpić je albo
Pytanie czy warto bo przecież błędów poważnych z tego powodu nie ma, a dodatkowe if'y itp obciążają? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie warto ponieważ przy debugowaniu/tworzeniu aplikacji zawsze włączam E_ALL by wychwycać niedopatrzenia. Przy większej liczbie komunikatów będzie się ciężko połapać gdzie leży poważny błąd.
isset / if są na tyle wydajne że można sobie na to pozwolić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wszystkie błędy, E_NOTICe, E_STRICT, E_DEPRECATED oraz inne trzeba USUWAĆ OD RAZU. Prawidłowy kod to kod, który nie tworzy żadnych błędów parsera.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety trzeba to wszystko kontrolować... PHP umożliwia napisanie skryptu `na odwal`, który i tak zadziała - będzie miał masę niedopatrzeń i błędów lecz ruszy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Lepiej mieć to zawsze na uwadze. Pozdrawiam! Ten post edytował modern-web 7.03.2011, 22:20:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:49 |