![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik header w którym jest includowane coś takiego:
Mam taką strukturę plików:
i teraz tak. Chciałbym, aby index.php z folderu Forum, pobierał header z poprzedniego folderu i co za tym idzie dodawał dodatkowo include z widgetem. Jednak tak się nie dzieję;/ Nie wiem czemu, ale nie działają mi własnie te kropki.
Nie wiem czy zrozumiale się wyraziłem ;p Aby to zmienić musiałem się ratować tym że cały folder z widgetami i header.php musiałem dać do folderu forum co mi nie pasuje bo to wiadomo, zżera pamięć Aby to zmienić musiałem się ratować tym że cały folder z widgetami i header.php musiałem dać do folderu forum co mi nie pasuje bo to wiadomo, zżera pamięć |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam korzystać z ścieżek bezwzględnych i wtedy takie problemy nie występują
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie działa;/
moja ściezka bezwzględna to: /var/www/virtual/xxx.cba.pl/zzz.xxx.cba.pl/ robie tak: include('/var/www/virtual/xxx.cba.pl/zzz.xxx.cba.pl/header.php'); nawet nie czyta tych plików |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 21.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To też nie działa.. Nie rozumiem tego ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 4 Dołączył: 26.04.2011 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@goukan: to oczywiste, że nie działa bo ścieżka do widget.php ma być podana względem pliku header.php - tego, który bezpośrednio dołącza widget.php. Według Twojego rozumowania plik widget.php powinien znajdować się poziom wyżej niż header.php, a tak najwidoczniej nie jest - nie da się stwierdzić jednoznacznie, bo podana struktura plików nie jest pełna.
Cytat index.php w którym jest zadeklarowane include('../header.php'); (jako że jest to główny folder to pobiera header z tego samego folderu) IMO bez sensu. Skoro dołączasz plik w tym samym katalogu, to po co odwołujesz się poziom wyżej? Będziesz miał problemy, np. wtedy, gdy na serwerze będziesz miał folder public_html, bo wyjdziesz o poziom za wysoko. |
|
|
![]()
|
|
Musiałem dać w header taki zapis ../widget/info.php bo chciałbym, aby z pliku header korzystał również plik index z FOLDERU forum. I tam jeśli byłby wywołany header to żeby te widgety działały to musiałbym mieć folder widgetów w folderze forum bo jeśli jest ścieżka względna widget/info.php to będzie szukało plików tych w katalogu głwnym. Nie wiem czy mnie można zrozumieć..
Połączenie plików jakie chcę uzyskać:
Ten post edytował goukan 1.04.2013, 08:36:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:12 |