![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam napisany prosty skrypt do pokazywania stron. Skrypt zakończony jest funkcją updatującą statystyki. końcówka skryptu wygląda tak:
W czym problem: Odpaliłem phpmyadmin z tabelką statystyk i robię F5 skryptu mojej strony -> wynik statystyki zwiększają się o dwa. Jeśli zakomentuję 'echo $view->getView();' statystyki zwiększają się o jeden (czyli tak jak powinno być). Metoda getView() wygląda tak:
Problem: dlaczego zwykłe wyświetlenie $this->res powoduje że skrypt zachowuje się jakby wykonywał się dwa razy (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Gdzie można szukać rozwiązania bo spotykam się z tym po raz pierwszy. pozdrawiam Grzegorz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jeszcze skąd się bierze $router i co się dzieje w Core_Statistics::update
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jesli chodzi o router to poprostu klasa rozkladajaca url na odpowiedni modul i jego parametry :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w view zapewne masz odwolanie do jakiegos zasobu, ktory nie istnieje i wywolywany jest wowczas dla takiego zasobu normanie kod php.
Takim zasobem, ktory nie istnieje moze byc np. FAVICON. Rownie dobrze mozesz tez w view robic jakis AJAX o ktorym zapomniales. Mozliwosci jest wiele. Najczesciej jednak chodzi o ten nieszczesny FAVICON (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
a czy np zła konstrukcja np .htaccessa może powodować takie ponowne wykonanie tego samego skryptu ? (np wystąpił jakiś błąd i następuje przeładowanie ?)
Dzięki nospor - znalazłem. Faktycznie, jeśli brakuje zmiennej to PHP wywala info natomiast jeśli w trakcie generowania strony dynamicznie liknowane są pliki np js to już trudniej to wyszukać. Ciekawostką jest to, że jak miałem źródło strony a pliku 'mod_page.js' fizycznie nie było na dysku to po kliknięciu w link '/js/mod_page.js' nie dostawałem 404 tylko ponownie tą samą stronę (dlatego statystyki zliczały się x2). ciekawe... Ten post edytował elmozaur 5.04.2016, 21:52:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:50 |