![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Wisła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy można połączyć PHP z programami takimi jak Thunderbird czy The bat ?
Czy istnieje mozliwość instalacji POSTFIXA pod windowsem ? Czy postfix można skonfigurować z Mysql pod Linuxem ? Czy pisanie auteresponderów jest mozliwe także pod windowsem ? Jakie istnieją narzędzia programistyczne i czy istnieją biblioteki, wiążące ze sobą programy pocztowe z PHP, Chodzi mi o to by program odbierał pocztę z różnych kont np. z wp.pl onet.pl a także by był serwerem na którym można założyć własne konto w określonej domenie. Jakie są najlepsze programy w PHP potrafiące zarządząć pocztą ? Jak wygląda sprawa z backupem? Czy maile z takiego programu można przenieść do innych systemów pocztowych ? -------------------- "nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi" -babcia Wladzia
a jednak slonce swieci dla wszystkich |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o IMAP
Ostatnio robiłem research dotyczący IMAP gmail, ogólnie wszytko czego potrzebujesz to IMAP Masz dostęp do folderów IMAP, wiadomości i do tego wszytko jest oflagowane (read/unread), itd. Ogólnie wystarczy Ci biblioteka php imap - w manualu masz pełny opis. Niestety jest to wysoce nie wydajne i całość należy gdzieś cash'ować do jakiejś bazy, acha - twój serwer musi mieć obsługę IMAP (praktycznie każdy ją ma). Musisz poprostu zrobić sobie klienta poczty, który czyta wszytko po IMAP, chyba wszytkie konta pocztowe to udostępniają. -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Wisła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdybym mial czas to bym na studia sie zapisal....
szukam gotowej odpowiedzi prostej i sprawdzonej, za dlugo szukam i testuje, skłoniłbym się do postfixa ale nie podoba mi się squirellmail,.... ---------- Ten post edytował grzesio 19.03.2012, 17:37:16 -------------------- "nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi" -babcia Wladzia
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim wypadku proponuję dział zlecenia, to tylko forum
![]() A studia są przereklamowane, skończyłem i nic mi nie dały. Podstaw nauczyłem sie na tym forum, reszta to ciężka praca w googl'ach ![]() Ten post edytował cudny 19.03.2012, 19:01:23 -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
a jakie sa najlepsze gotowe systemy (pisane w PHP) odbierające pocztę
i zapisujące ją na komputerze . chodzi mi o łatwośc integracji z moim programem w PHP sortowanie, wysylanie itp.. potrzebuję taki mail maneger pod windows w PHP ( i najlepiej oparty o MYSQL) Ten post edytował grzesio 20.03.2012, 11:35:03 -------------------- "nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi" -babcia Wladzia
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz to: http://roundcube.net/
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Skopiowałem wszystkie listy z THE BAT i THUNDERBIRD na konto na serwerze. Następnie zainstalowałem na LINUX'ie Postfix, ściagnąłem wszystkie listy przez squirellmaila zrobiłem odnośnik w moim programie do konta pocztowego i powstała prowizorka z możliwości przeglądania poczty, w moim programie napisanym w PHP
windows to badziewie przesiadam sie na LINUXA - ehh w pliku config.php zablokowalem vi /etc/squirrelmail/config.php #$disable_security_tokens = false; $disable_security_tokens = true; Ten post edytował grzesio 21.03.2012, 14:05:50 -------------------- "nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi" -babcia Wladzia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:59 |