![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Uczyłem się z tej książki i jestem raczej zadowolony (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Owszem zgadzam się z przedmówcą, że wyrażenie "dla profesjonalisty" jest przesadzone, ale na początek jest to książka warta przerobienia.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Wrocław / Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli więc jest ona dobra na początek, to po co sięgnąć po jej przeczytaniu?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak to bardzo dobra książka ale tylko na początek. Tak czy siak lubie sobie czasem do niej zajrzeć.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie, aktualnie mam możliwość zakupienia praktycznie nieużywanej książki wydania trzeciego za 50 zł. Dodam, że dopiero raczkuje jeśli chodzi o php. Myślicie, że warto kupić trzecie wydanie za taką kwotę czy lepiej zainwestować drugie tyle i kupić wydanie czwarte? Dużo wprowadzili zmian i uaktualnień?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Według mnie nie ma co dopłacać - i tak się będziesz uczyć książka + internet(manual, forum etc.). Kupując stare wydanie otrzymasz ciekawy dział o tworzeniu CMS. W 4 odsłonie go zabrakło ze względu błędów we wcześniejszym wydaniu - które po nabraniu doświadczenia sam naprawisz ;]
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Moim zdaniem ta książka jest beznadziejna (a też zaczynałem z nią), wyrabia obrzydliwe nawyki pisania strukturalnie, których pozbycie się przynajmniej u mnie zajęło masę czasu i nadal widzę ślady.
Odradzam szczerze nauki z tej książki, niestety nie mogę polecić żadnej pozycji która zaczynała by od prostego wyjaśnienia obiektowości itd. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Czy mi się wydaje, czy autor tej książki nie ma pojęcia, jak używać funkcji __set i __get? No bez przesady, ale takie babole w VADEMECUM PROFESJONALISTY?! Nie polecam.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%)
|
Książka dobra dla początkujących, podobnie jak sporo tutaj osób też się z niej uczyłem. Potem zaś polecam PHP5. Zaawansowane programowanie ( http://helion.pl/ksiazki/php5_zaawansowane...cove,php5zp.htm )
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 16.02.2026 - 12:05 |