![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich na forum
![]() Głowię się z tym tematem już dobre 2 godziny i nie mam pomysłu co robić dalej, mianowicie: Modyfikuję wtyczkę pod automatyczne wystawianie produktów ze sklepu internetowego(wordpress) do serwisu allegro. Utknąłem w miejscu kiedy skrypt php ma skopiować dodatkowy opis produktu z bazy danych do opisu aukcji.
Wpis z bazy danych dla $dodatkowa_zmienna2 wygląda następująco:
Chcę skopiować tylko "dodatkowy opis produktu". $dodatkowa_zmienna1 wyświetla się już na aukcji poprawnie. Problem polega na tym, że $dodatkowa_zmienna2 wyświetla mi się na aukcji tak: 'a:1:{i:0;a:3:{s:5:"title";s:10:"Treść";s:2:"id";s:14:"tab-treść";s:7:"content";s:962:"dodatkowy opis produktu.\r\n\r\n ";}} Próbowałem zamienić
na
ale bez skutku. Jest mi ktoś w stanie pomóc i wytłumaczyć co robię źle? ![]() Może się komuś ta informacja przyda: Kod pochodzi z tego samego pliku php
Ten post edytował Capitanjack 21.10.2015, 16:09:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane które posiadasz to zserializowana tablica. unserialize() i dopiero to przekazuj do Allegro.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie dodałem coś takiego:
Niestety zamiast opisu wyświetla się tylko "Array" Całość kodu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla się Array bo w zmiennej $meta['yikes_woo_products_tabs'] po unserialize masz tablicę. Zrób sobie var_dump($meta['yikes_woo_products_tabs']) i wszystko chyb a będzie jasne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grzebie i grzebie w tym kodzie, ale nie za bardzo rozumiem na jakiej zasadzie mam sobie "zrobić" var_dump($meta['yikes_woo_products_tabs']) ?
![]() Próbowałem to gdzieś dodać, ale cały czas wyskakuje mi błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzasz sobie, które pole tej tablicy chcesz przypisać do $dodatkowa_zmienna2 i później robisz:
|
|
|
![]()
|
|
kapslokk, wybacz mi moją niewiedzę, ale nie mam na codzień styczności z PHP i dopiero w nim raczkuję
![]() W jaki sposób sprawdzić/przypisać ten index? Przeszukałem Google, ale niestety na próżno. |
|
|
![]()
|
|
var_dump wyświetli Ci zawartość tablicy np:
Kod array (size=2) 'x' => string 'y' (length=1) 'y' => string 'z' (length=1) U siebie mam włączonego xdebuga, u Ciebie może być troszkę inaczej, ale ogólnie bardzo podobnie. W każdym razie jeżeli chcesz aby w $dodatkowa_zmienna2 znalazła się wartość y to robisz $meta['yikes_woo_products_tabs']['x'], jeżeli z to $meta['yikes_woo_products_tabs']['y'] i analogicznie... PS. wybaczam ![]() Ten post edytował kapslokk 21.10.2015, 19:56:46 |
|
|
![]()
|
|
I właśnie z wyświetleniem var_dump jest problem, bo całość działa na zasadzie:
plik.php pobierający inforamcje o produktach ze sklepu -> osobna platforma integrująca sklep z allegro -> aukcja na allegro Gdy ma mi wyświetlić var_dump nie chcę mnie przepuścić dalej do wystawienia aukcji "Wystąpił błąd przy pobieraniu produktów z bazy danych sklepu" (komunikat z platformy zarządzania) Aktualnie kod wygląda tak:
Gdy usunę aukcja wyświetla się normalnie tylko zamiast $dodatkowa_zmienna2 wyświetla się Array Kiedy usunę aukcja wyświetla się tak jak ma, jednak $dodatkowa_zmienna 2 jest w postaci zserializowanej. Jakieś pomysły co robić? Dzięki za cierpliwość ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz sprawdzić co zawiera ta tablica to dodaj:
Choć jesli widzisz postać zserializowaną to powinineś to wiedzieć. Wybierz klucz jaki chcesz wyświetlać i wpisz np
Innym wyjściem jest: -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 11:27 |