![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. ćwicze na krasnalu mam pytanie jak wysłać przez skrypt php maila, mimo iż wszyskto mam dobrze skonfigurowane wychodzi taki błąd : Warning: mail(): SMTP server response: 550 Invalid recipient: aa222@wp.pl in c:\usr\krasnal\www\aukcje\rejestrowanie.php on line 41
mój plik php.ini : [mail function] ; For Win32 only. SMTP =localhost smtp_port =25 ; For Win32 only. sendmail_from =pablo@genesis.net.pl natomiast w skrypcie:
$_POST['email'] wprowadzony jest przez formularz name="email" W czym problem że skrypt nie przesyła emaila prosze o jakiś przykład jak to zrobić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz w wyszukiwarke funkcje mail, przykladów jest mnóstwo.
mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli uzywasz funckji email na dysku to ci nie wysle
jak na stronie to wysle pod warunkiem ze ma funkcje mail ![]() ___________________ Pomogłem to Pomóż Mi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wyśle, tylko trzeba zainstalować serwer SMTP na kompie... Ale to było, było i jeszcze raz było.
Na phpedia.pl chyba jest. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież mam krasnala i włączony serwer SMTP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włączony jak włączony, ale czy skonfigurowany?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 5 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie skorzystaj z gotowej klasy PHPMailer
|
|
|
![]()
|
|
Mam skonfigurowany plik php.ini taj jak powyżej pisze, czy jeszcze coś trzeba skonfigurować?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:32 |