![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
korzystam z hostingu "prohost.pl" i mam problem z formatowaniem treści wiadomości wysyłanych za pomocą funkcji mail() próbowałem już dodawać:
i niestety nie działa mi poprawnie kodowanie utf-8 i w ogóle nie wiem w jaki sposób formatować treść wiadomości za pomocą znaczników HTML? Przy okazji chciał bym zapytać czy ma ktoś jakiś ciekawy pomysł na wysyłanie wiadomości w określonym czasie, (przykładowo po tygodniu od momentu rejestracji użytkownika w systemie) ponieważ jedyny pomysł jaki ja mam to zastosowanie crontab-a, no i nie wiem jak się spisuje coś w stylu "freerespondera" ma ktoś inny pomysł? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
A przejrzałeś forum wg fraz mailing html? Z tego, co widzę, to nie - wystarczy poszukać.
Cytat ponieważ jedyny pomysł jaki ja mam to zastosowanie crontab-a, no i nie wiem jak się spisuje coś w stylu "freerespondera" ma ktoś inny pomysł? To źle, że cron? Sprawdzasz co np. minutę/co kilka i porównujesz czas obecny z czasem rejestracji. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
zapytałem czy ktoś zna i ma sprawdzoną jakąś alternatywę do CRON-a,
Cytat A przejrzałeś forum wg fraz mailing html? Z tego, co widzę, to nie - wystarczy poszukać. tak przeczytałem i niestety nie znalazłem nic, co by rozwiązało mój problem z formatowaniem treści wysyłanych wiadomości. wysyłana wiadomości z dołączonymi nagłówkami jakie podałem wcześniej wygląda jak jednolity tekst, czyli bez przejść do nowej lini itp... jakieś sugestie co robię nie tak? -z góry dziękuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat tak przeczytałem i niestety nie znalazłem nic, co by rozwiązało mój problem z formatowaniem treści wysyłanych wiadomości. wysyłana wiadomości z dołączonymi nagłówkami jakie podałem wcześniej wygląda jak jednolity tekst, czyli bez przejść do nowej lini itp... jakieś sugestie co robię nie tak? Skoro tak - poszukaj jeszcze raz, bo BYŁO, a jeśli nadal nie znajdziesz - szukaj do skutku. Cytat zapytałem czy ktoś zna i ma sprawdzoną jakąś alternatywę do CRON-a, Chyba jedyną byłoby ustawienie jakiegoś skryptu z nieskończonym czasem działania. Ale cron będzie tu IMHO najlepszy. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 17:34 |