![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dziwny problem z file_exists()
Mam taki skrypcik prosty:
I jak jest tak napisane wyswietla mi "Brak Pliku Error.php - tresc bledu nie moze zostac wyswietlona!!!" a jak wywale if'y i zostawie same include plik się wczytuje poprawnie. Co źle robię w przypadku ? -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi to wygląda na problem z przesyłaną ścieżką pliku dla file_exists. Include w przeciwieństwie do file_exists (chociaż na 100% pewien nie jestem) korzysta z include_path więc jeśli file_exists pliku nie wykrywa ale katalog w którym znajduje się plik jest dodany w include_path to php bez problemu go odczyta. Spróbuj podać bezwzględną ścieżkę do pliku dla file_exists.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścieżka bezwzględna nie pomaga, i tak by mnie ona niesatysfakcjonowana.
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ten kod działa, musisz mieć coś w strukturze plików skubnięte.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz w manualu na file_exists:
Cytat Ścieżka do pliku lub katalogu. Czyli dla file_exists podajesz scieżkę bezwzględną: C:/folder/http/error.php lepiej ze slashami, a nie backslashami. Natomiast dla include wystarczy ścieżka względna czyli względem pliku w którym się pojawia include. Jeśli zastosujesz takie ścieżki to ten kod MUSI działać. Oczywiście mowa tu o Windowsie.
Pod Windows, użyj //nazwa_komputera/udział/nazwa_pliku lub \\nazwa_komputera\udział\nazwa_pliku aby sprawdzić pliki dla sieciowych udziałów. Ten post edytował sadistic_son 23.09.2009, 23:54:47 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
is_file chyba by tu lepiej pasowało
-------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:35 |