![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Jestem tutaj nowy, lecz forum odwiedzam całkiem często, jako gość. Niestety dzisiejszy problem zmusił mnie do poszukania pomocy, wśród pozostałych koderów, znających się na PHP. Od rana próbuję dociec, dlaczego sposób, w który chcę uzyskać miniaturkę filmu, nie działa.
W zmiennej $strUploadDir przetrzymuję ścieżkę do pliku flv, natomiast uchwyconą klatkę próbuję zapisać do tego samego katalogu, jednak zamiast .flv- .jpg. Wszystko działa bez zarzutów, jednak... No właśnie. Co prawda, tworzy się plik, jednak o wielkości równiej 0. Próbowałem na różne sposoby oraz na tzw. "chłopski rozum", zamienić "mpeg" na "flv" w komendzie. Jednak do tej pory nie poskutkowało nic. Z tworzeniem screenshotów filmów mam styczność po raz pierwszy (taki wymóg zadania) i nie mam pojęcia, w jaki sposób dalej to ugryźć. Mogę liczyć na pomoc? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Ja korzystam z czegoś takiego
Kod ffmpeg -y -i klip.flv -f mjpeg -ss 10 -vframes 1 160x120 thumb.jpg Pomyliłeś formaty. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Niestety po zastosowaniu Twojego polecenia erix, screen nie tworzy się w ogóle. Po usunięciu wymiarów (160x120), owszem ale ciągle jest to pusty plik...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Przekompiluj ffmpeg, gdyż ten kod działał na wielu innych serwerach.
|
|
|
|
|
|
|
|
Po długich testach i pomocy w nich znajomego, okazało się, że działanie ffmpeg zależne jest od FIMU! Nie mam pojęcia, dlaczego działa to w ten sposób. Przez cały czas testowałem na jednym filmie ze zmienianą nazwą, więc wyobraźcie sobie moje ździwienie, kiedy znajomy wgrał coś innego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:36 |