![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie, jak sprawdzić, czy input typu "file" został wypełniony ? Sytuacja wygląda tak, że mam w formularzu i chcę w pliku php sprawdzić, czy użytkownik wybrał jakiś plik czy też nie. Próbowałem już ale niestety z zachowania skryptu wynika, że czy użytkownik wybierze plik czy nie, element tablicy $_FILES['photo'] zawsze istnieje i nigdy nie jest pusty. Czy ktoś mógł by mnie oświecić jak to sprawdzić ? Próbowałem szukać w googlach ale niestety niczego nie znalazłem Pozdrawiam i z góry dziękuje ! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 16 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli błąd jest równy 4 oznacza to, że plik nie został w ogóle dołaczony żeby uzupełnić moją wypowiedź 4 - plik nie został wysłany 3 - wysłana część pliku 2 - plik jest zbyt duży wg wskazań w MAX_FILESIZE 1 - plik jest zbyt duży wg wskazani w php.ini 0 - nie wystąpił żaden błąd Ten post edytował drzalek 16.10.2008, 22:19:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o super ! działa, bardziej odpowiada mi sposób drzalka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ale dzięki obu wam za szybką odpowiedź
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej is_uploaded_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:01 |