![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 7 Dołączył: 9.12.2008 Skąd: wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , mam pytanko : czy istnieje możliwość dodawania treści za pomocą aplikacji napisanej w jezyku c++ . Tak dzisiaj się wkurzyłem na ciągłe logowanie do panelu admina na mojej pierwszej tworzonej stronie że postanowiłem się was zapytać właśnie o to .
Odrazu dorzucę pytanko czy takie aplikacje może już istnieją np. do jakiś gotowych skryptów takich jak joomla czy php-nuke ? Chętnie przyjzał bym się ich działaniu . Pozdrawaim |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Oczywiście. Inkludujesz plik nagłówkowy ( w C jest to <mysql.h> ) i w zasadzie piszesz sobie aplikację działającą tak, jak w PHP (składnia f-cji operujących na bazie MySQL w C i C++ jest bardzo podobna).
Nie wiem, jakiego systemu używasz, ja pisałem programy do obsługi MySQL w C pod Linuksem i bardzo fajnie to działało. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 90% przypadków nie połączysz się do MySQL z zewnątrz.
Najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem byłoby napisanie programu, który poprzez sockety łączy się z serwerem (trzeba zaimplementować protokół http) i wysyła odpowiednie żądania do skryptu, naśladując przeglądarkę ![]() Oczywiście, bez żadnego doświadczenia w pisaniu aplikacji w C++ raczej wiele nie zdziałasz... -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, koles nawet nie potrafi napisac logowania w php a chce w c/c++ pisac.
@slewin: popraw sobie to logowanie, dodaj autologowanie, czy tez wydluz czas zycia ciacha sesji -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Po co kombinujecie...?
Cytat Witam , mam pytanko : czy istnieje możliwość dodawania treści za pomocą aplikacji napisanej w jezyku c++ . Masz tego w chorobę - SOAP/XML RPC... Gotowych bibliotek jest sporo i są dużo łatwiejsze w implementacji niż klepanie obsługi HTTP i gniazdek... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 7 Dołączył: 9.12.2008 Skąd: wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za zainteresowanie
![]() ![]() dr_bonzo nie to że nie potrafię bo skrypt logowania mam ![]() ![]() ![]() Pozdrawaim |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:35 |