Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP][c++] Czy istnieje taki program ?, Dodawanie treści za pomocą aplikacji napisanej w jezyku c
slewin

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam , mam pytanko : czy istnieje możliwość dodawania treści za pomocą aplikacji napisanej w jezyku c++ . Tak dzisiaj się wkurzyłem na ciągłe logowanie do panelu admina na mojej pierwszej tworzonej stronie że postanowiłem się was zapytać właśnie o to .
Odrazu dorzucę pytanko czy takie aplikacje może już istnieją np. do jakiś gotowych skryptów takich jak joomla czy php-nuke ? Chętnie przyjzał bym się ich działaniu .

Pozdrawaim
Go to the top of the page
+Quote Post
blooregard

Newsman

Grupa: Moderatorzy

Oczywiście. Inkludujesz plik nagłówkowy ( w C jest to <mysql.h> ) i w zasadzie piszesz sobie aplikację działającą tak, jak w PHP (składnia f-cji operujących na bazie MySQL w C i C++ jest bardzo podobna).
Nie wiem, jakiego systemu używasz, ja pisałem programy do obsługi MySQL w C pod Linuksem i bardzo fajnie to działało.

--------------------
Life's simple... You make choices and don't look back...
+Quote Post
l0ud

-----

W 90% przypadków nie połączysz się do MySQL z zewnątrz.
Najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem byłoby napisanie programu, który poprzez sockety łączy się z serwerem (trzeba zaimplementować protokół http) i wysyła odpowiednie żądania do skryptu, naśladując przeglądarkę tongue.gif Zamiast męczyć się z socketami i http, można też użyć biblioteki CURL - wydaje się być do tego idealna.
Oczywiście, bez żadnego doświadczenia w pisaniu aplikacji w C++ raczej wiele nie zdziałasz...

--------------------
XMPP: l0ud@chrome.pl
+Quote Post
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Kurde, koles nawet nie potrafi napisac logowania w php a chce w c/c++ pisac.

@slewin: popraw sobie to logowanie, dodaj autologowanie, czy tez wydluz czas zycia ciacha sesji

--------------------
Nie lubię jednorożców.
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Po co kombinujecie...?

Cytat
Witam , mam pytanko : czy istnieje możliwość dodawania treści za pomocą aplikacji napisanej w jezyku c++ .

Masz tego w chorobę - SOAP/XML RPC... Gotowych bibliotek jest sporo i są dużo łatwiejsze w implementacji niż klepanie obsługi HTTP i gniazdek...

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
slewin

-----

dzięki za zainteresowanie smile.gif . Już wiem w jakim kierunku podążać . Podręcznik do C++ oddam chyba do biblioteki hehe , zadanie jest trudniejsze niż myślałem , pozatym szkoda czas marnować przecież zbliża się sesja tongue.gif .

dr_bonzo
nie to że nie potrafię bo skrypt logowania mam smile.gif poprostu chciałem sprawdzić czy takie coś (aplikacja) jest możliwe , kiedyś uczyłem się języka c umiem napisać program co rysuje kółka LOL ale to chyba za mało by iśc dalej w tym kierunku smile.gif Pisanie w c zostawiam profesionalistą biggrin.gif .

Pozdrawaim
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:35