![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam stronę 2 językową. mam flasha który ma 2 linki i przełącza na odpowiednie strony: na adres/lang.php?lang=pl oraz adres/lang.php?lang=en
Po kliknięciu pod każdą przeglądarką oprócz IE wszystko jest ok. IE mi pokazuje błąd 404. Oto treść pliku lang.php: Adres strony to: Kod http://mci-test.ogicom.pl i tam u góry po prawej jest zmiana języków.Jak to naprawić? Dziwne jest to, ze jak wklepię linka bezpośrednio w pole adresu a nie poprzez klikanie - strona pojawia się prawidłowo ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
--Matt-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może spróbuj dodać "/" przed "en". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bo BASEURL ma na końcu "/" :/
I nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, że tylko pod IE nie działa:/ jakiś pomysł? Bo kurcze ręcznie jak spod IE wklepię linka to śmiga, jak zrobię linka w html to działa, ale jak jest link we flashu to już nie działa ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bo BASEURL ma na końcu "/" :/ I nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, że tylko pod IE nie działa:/ jakiś pomysł? Bo kurcze ręcznie jak spod IE wklepię linka to śmiga, jak zrobię linka w html to działa, ale jak jest link we flashu to już nie działa ![]() ![]() Ja guru nie jestem ale sprawdź to BASEURL . Po wpisaniu adresu tego który podałeś i wybraniu pl przekierowuje mnie na http://localhost/mci/lang.php?lang=pl. EN faktycznie przenosi na http://mci-test.ogicom.pl/lang.php?lang=en ale nie działa. Może jakieś uprawnienia do pliku. A to BASEURL to nie powinno być jako $BASEURL ? U mnie na FF 3.0 IE 7.0 IE 6.0 SP2 i Opera nie działa to ![]() Pozdrawiam Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
nie, BASEURL jest dobrze bo robione poprzez define();
link jest dobry bo w pasku adresu mi pokazuje poprawny link ale strona nie działa. Jak dam entera tego samego linka w IE to działa, ale jak pisałem, muszę to dać ręcznie :/ Coś nie tak mam może w pliku tym co dałem na początku? Adresy się we flashu zmieniają bo cały czas coś kombinuję i dziwne, że pokazuje błąd 404:| skoro plik tam jest i dobrze są zmienne podane. Może IE ma problem z obsługą$_SERVER['HTTP_REFERER'] w połączeniu z flash?? Bo jak daję echo $_SERVER['HTTP_REFERER']; to mi nie pokazuje nic:| Ten post edytował robos85 10.10.2008, 12:38:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrzyłeś w logach serwera jaki adres próbuje pobrać IE i czy różni się w przypadku normalnego kliknięcia / wpisania adresu z palca?
|
|
|
![]()
|
|
a gdzie to sprawdzić? Tylko mni dziwi, że jak dam zwykły link html to działa, a poprzez flasha nie czyta referera:/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli korzystasz z apache to w pliku access.log
|
|
|
![]()
|
|
nie mam do tego dostepu:/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie masz wyjścia, musisz sprawdzić przeglądarkę przez skrypt i jeśli IE to po prostu przekierować, na php.net można wyczytać, że nie zawsze referer jest ustawiany.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem zapis do sesji aktualnej strony i przy wejściu na zmianę języka tym właśnie się kieruję.
I działa:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:00 |