![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Po pierwsze to nie wiem jak to sie stalo ale juz raz napisalem ten temat i nie po wcisnieciu przycisku "Napisz nowy temat" nic sie nie pojawilo. A teraz przechodze do sedna. Otoz mam sobie plik template.php ktory wyglada nastepujaco :
Jak widac jest tutaj include pliku ktory wyglada tak :
Gdy uruchamiam plik template.php nic sie nie wyswietla, czyli wyswietla sie pusta strona, w firebugu to samo, tylk znaczniki html i nic poza tym. Czyzby to byl jakis blad przy include ? Nic nie daje tez zmiana nazwy pilku ktory chce inkludowac np auth.php daje ten sam rezultat i nie mam pojecia gdzie tu moze byc jeszcze blad....zeby nic sie nie wyswitelalo to naprawde dziwne, nawet jak wrzuce jakies znaczki to i tak pusta strona.... Wszystkie znaczniki tez sie zgadzaja, wszystko jest pozamykane, nie ma bledow w pisowni z tego co przeanalizowalem...... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a odpalasz ten plik na serwerze? tak prewencyjnie spytam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
tak, oczywiscie ze na serwerze, localhost apache
Mam tez kolejny plik ktory lezy w tej samej lokalizacji i nalezy do "aplikacji" ktora sie sklada z tych plikow i ten plik wyswietla sie bez problemu, Tak dla formalnosci go przedstawie :
No ale niestety plik template.php do ktorego powinien byc dostep dopiero po zalogowaniu nie wyswietla sie i nie przekierowuje na strone logowania..... Ten post edytował Wolfie 21.05.2009, 21:03:44 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a tak spróbuj:
Ten post edytował piotrooo89 21.05.2009, 21:03:05 |
|
|
![]()
|
|
Niestety to samo.....z nawiasami czy bez z session_start() czy bez nic sie nie dzieje......probowalem tez uzyc zamist include require ale ten sam efekt....
----------------------------------------- Doszedlem do tego ze błąd jest w pliku auth.inc.php ktory zostal przedstawiony w pierwszym poscie ale wklejam go zeby nie przewijac :
Tak wiec odpalajac bezposrednio ten plik w przegladarce nic sie nie wyswietla, a powinno chociazby przekierowac, czy ktos tu widzi jakis blad ? Ten post edytował Wolfie 21.05.2009, 21:34:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu masz blad (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) brakuje ci nawiasu do isset()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/isset
Można również to zrobić w ten sposób: Kod if(isset($_SESSION['logged'], $_SESSION['logged'] == 1) { ; ) Pozdrawiam. //down: lepsze akwarium. możesz w nim trzymać żółwia, jeść z niego zupe etc. Z rybkami jest stanowczo gorzej. Ten post edytował kkuba 21.05.2009, 21:41:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No dziekuje hondek serdecznie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Argh, zwracam honor, tego nie zauważyłem >.<
I przepraszam za spam, ale nie mogłem tego tak zostawić ; p |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:20 |