![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszyskich. Mam nastepujacy problem. Mam strone na ktorej statruje sesja. Zapisuje ona aktyalnie uzywany jezyk strony. Jesli jezyk nie zostaje zdefiniowany przez uzytkownika, to definiowany jest automatycznie
[php:1:996d00fe4d]<?php if($lang == "") $lg = "pl"; session_register('lg'); ?>[/php:1:996d00fe4d] Jezyk jest zapisany jako zmienna poprawnie. Na stronie znajduje sie ramka <iframe src=page.php name=center></iframe> Kod strony page.php wyglada nastepujaco: [php:1:996d00fe4d]<?php if($id == "") $id = "about"; include("data/".$id.".php"); ?>[/php:1:996d00fe4d] Wszystkie linki umieszczane na stronie sa w postaci: <a href=page.php?id=contact target=center>Contact</a> Przykladowy plik contact.php wyglada tak: [php:1:996d00fe4d]<?php if($_SESSION['lg'] == "pl") { echo "Wyswietla jakis tekst."; } if($_SESSION['lg'] == "en") { echo "Wyswietla tekst po angielsku."; } ?>[/php:1:996d00fe4d] Problem tkwi w tym, ze jak odwoluje sie np. id=contact to strona sie wyswietla, ale nie sprawdza warunkow w niej zawartych. Nie wiem dlaczego? Co to moze byc? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:08 |