![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-othnm86- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam serdecznie. Próbuję stworzyć prosty system logowania oparty na sesjach. Jednakże sesje nie chcą się "trzymać".
Aby wykluczyć, że jakiś błąd powoduje część kodu odpowiedzialna za sprawdzanie użytkownika w bazie, wrzuciłem na serwer takie dwa skrypty:
Zwraca
Zwraca
Próbowałem dodać polecenia ob_start() i inne rzeczy, które były opisane zarówno na tym forum i kilkunastu innych, które wypluło mi google. Parametry serwera: nginx/1.0.15 php-fpm 5.3.3 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wlacz wyswietlanie wszystkich bledow, a byc moze zobaczysz blad. TU masz napisane jak
Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
--othnm86-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nic się nie ujawnia. Oprócz gdy np. w drugim pliku odwołam się do $_SESSION['test'] bez sprawdzenia czy istnieje, to wyrzuca:
Kod Notice: Undefined index: test in /home/strona/www/sess2.php on line 10 To wszystko. |
|
|
![]()
|
|
A dales error_reporting na samiuskim poczatku jeszcze przed session_start?
|
|
|
---othnm86--- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wcześniej nie, ale teraz dałem przed session_start() i nic się nie zmieniło.
|
|
|
![]()
|
|
To dla pewnosci, ze zrobiles jak trzeba, pokaz kod po zmianach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
----othnm86---- |
![]()
|
Goście ![]() |
Drugi plik:
Co do raportowania błędów w php.ini mam: Kod error_reporting = E_ALL & ~E_DEPRECATED display_errors = On Dziękuję bardzo za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Czyli to nie sprawka BOM ani niczego podobnego.....
A oba pliki masz w tej samej domenie? Przegladarka zaklada ci poprawnie ciastka sesyjne? Bo zakladam, ze oba pliki odpalasz na tej samej przegladarce a nie na dwoch roznych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak dokładnie. W logowaniu był tylko jeszcze kod sprawdzający w sql i redirect. Ta sama domena.
Próbowałem także utworzyć katalog /home/strona/www/tmp i nadać prawa do zapisu dla nginksa, ale wynik był ten sam. (oczywiście zmieniłem session_save_path() i zrestartowałem nginx oraz php-fpm. Coś dziwnego teraz zauważyłem, mam phpMyAdmina w podkatalogu mysql-admin i on działa bez zarzutów, a przecież chyba też wykorzystuje sesje? Wrzuciłem te skrypty na inny serwer - na Business Home.pl i działa... Serwer różni się tym że jest na apache i ma php w wer 5.2.17 Natomiast mój serwer ma nginx i php w wer 5.3.3 Dziwnie to zabrzmi, wywaliłem php.ini i działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tylko nie mogę w necie, ani źródłach php znaleść domyślnego pliku z ustawieniami?! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:01 |