![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 1 Dołączył: 3.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taka regolke:
Cytat RewriteRule ^szukaj/([^\-]+)-([0-9]+)$ index.php?szukany=$1&strona=$2 [QSA] ale w szukany tekst czyli ([^\-]+) musze dodac obsluge znakow specjalnych, glownie %, wiem ze trzeba je escapowac, ale nie wiem jak do tego wyrazenia dodac jeden znak ? Nie moge listy znakow ktore moga wystapic, bo czasem beda to francuskie czy niemieckie znaki diakrytyczne, przydaloby sie dodac tylko \% ale kompletnie mi to nie wychodzi, ciagle nie dziala :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli musisz z tego korzystać to ja proponuję tak
RewriteRule ^szukaj/(.*)$ index.php?szukany=$1 [QSA,L] w PHP szukać od końca wystąpienia znaku "-" a za nim będzie Twoja $strona -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 1 Dołączył: 3.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc, mam teraz problem juz tylko ze znakiem slash /, koduje go jako %2 ale jak taki adres przejdzie przez htaccess to co bym nie wpisal w tablicy GET mam tylko:
Kod Array ( [/404_shtml] => ) i nic wiecej :/ w zaden sposob nie moge przerobic htaccess zeby chodzilo dobrze :/ Cytat RewriteRule ^search/(.*)$ index.php?szukany=$1 [QSA, L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ ./index.php?/$1 [L,QSA] rozkladam rece :/ nie wiem jak to obsluzyc a potrzebuje zrobic ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to znaczy problem ze / ?
|
|
|
![]()
|
|
Jak wpisze w wyszukiwarce zeby wyszukalo 1/2 to w url'u mam search/1%2F2 slash / powoduje ze to nie dziala :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:41 |