![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Piszę skrypt na stronę, który będzie pozwalał na dodawanie avatarów przez użytkowników. Obrazek przesłany na serwer ma ścieżkę /upload/login_uzytkownika.gif. Login jest przechowywany w:
Ale mam mały problem, mianowicie nie mogę tego obrazka wyświetlić w echo... Próbuję tak: Robię tak:
Tyle, że obrazek próbuje odczytać ścieżkę /upload/$login.gif zamiast /upload/admin.gif... $login brałem już w apostrofy, ale to nic nie dawało. Jak to zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
nadal nie działa... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli to nie zadziała:
To sprawdź najpierw czy zmienna $login coś zawiera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie trzeba robić echo, wystarczy spojrzeć w kod źródłowy strony wygenerowanej przez skrypt
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hmm... Mam coś chyba namieszane, bo $login nie zwraca nic, a $user_data['user_id'] zwraca id użytkownika, w tym przypadku 2.
Mała pomyłka, login jest przechowywany w tablicy $user_data['user_name'] |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam zapoznać się ze składnią alternatywną: http://php.net/manual/pl/control-structure...tive-syntax.php - dzięki niej zamiast upychać całe wielkie fragmentu HTML w echo, możesz wypisać je bezpośrednio. Edytor je ładnie pokoloruje i wszyscy będą zadowoleni.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:53 |