![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--RazoR2011-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć!
Posiadam hosting obrazków. Jednak obrazki które przesyłam na serwer, nadal posiadają swoją starą nazwę (mogą wystąpić błędy podczas wysłania obrazków o tej samej nazwie). Więc postanowiłem że zrobię pętle która będzie generowała mi 35 cyfrowy kod. Jednak nie wiem dlaczego, ale skrypt nei działa poprawnie, tzn. uploaduje obrazki, ale nie zmienia już nazwy. Pokazuje się tekst: [b]Warning: rename(upload/520dIMG_4484.JPG,6) [function.rename]: Nie mo�na odnale�� okre�lonego pliku. (code: 2) in D:\WebServ\httpd\dziala\index.php on line 36 Mój kod skryptu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź sobie dokładną ścieżkę na serwerze, gdzie jest katalog upload (uruchom w nim plik z poleceniem getcwd(), jeśli sam nie wiesz). Jak już będziesz to wiedział, to spróbuj operować na pliku podając całą ścieżkę, a nie tylko relatywnie upload/.
I weź pod uwagę fakt, że jeśli robisz rename('/upload/cos.jpg', '1') to oprócz zmiany nazwy pliku z cos.jpg na "1", to przeniesiesz tez ten plik katalog wyżej, więc poprawnie powinno być: rename('/upload/cos.jpg', '/upload/1'); Ten post edytował Daimos 18.01.2014, 14:29:21 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
--RazoR2011-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbyś przeczytać wszystko co napisałem?
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--RazoR2011-- |
![]()
|
Goście ![]() |
juz wszystko śmiga, tylko że następuje zmiana nazwy na zmienną $i (powinna być 35 cyfrowa) która zawiera tylko jedną liczbę. Jak to naprawić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.05.2025 - 07:18 |