![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Chciał bym poprosić o wskazówkę/pomoc. Mam mini PA. W nim edycję podstron za pomocą NicEDIT. Na serwerze offline (vertrigoserv) zapis edytowanej treści działa poprawnie (chodzi dokładnie o zapis kodu HTML/CSS do pliku). Znaki zapisują się poprawnie. Niestety to samo postawione na serwerze (1&1 tu akurat, lecz większość serwerów raczej ma te same ograniczenia ze wzgledu n apotencjalne ataki na WWW i serwery) juz nie. Przykład kody wygenerowanego z zapisanego na serwerze: A teraz ten sam fragment zapisany na serwerze postawionym u siebie (kod lekko przycięty, skrócone lipsum ;] ) Rozwiązane. Plik do zapisu jest dość prosty:
Pomiędzy plikiem edytowanym i zapisu jest jeszcze kilka ale mało istotnych. Są to tylko fomry z textarea mające na celu ładowanie treści oraz przekazywanie odpoiwednich scieżek do pliku zapisu. Nic ponad to. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Zalezy mi na poprawnym zapisie HTML/CSS. PS. O stripslashes wiem, tylko nie wiem gdzie zastosować. Czy serwer ma aktywne magic_quotes_gpc nie jestem pewien. Przy phpinfo() nie widzę go nigdzie. PPS. Ok, nie ważne. Problem rozwiązany Ten post edytował zearid 11.03.2012, 16:39:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:51 |