![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 4 Dołączył: 23.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam dziwny problem i nie wiem o co chodzi. Mam następujący fragment kodu: Kod $fd=fopen("colors.txt","w"); print fputs($fd,'costamcostam'); print '<br />'; print fclose($fd); Fragment ten wyświetla na ekranie: Kod 12 1 Wynika z tego, że fputs wykonuje się prawidłowo. Plik "colors.txt" ma jednak cały czas zerowy rozmiar i nic się do niego nie zapisuje. Co może być powodem? Dodam, że sytuacja jest identyczna na localhoscie (Windows - WebServ), jak i na serwerze linuxowym. Za wszelkie wskazówki z góry dzięki. Pozdrawiam. Ten post edytował Kalinowcyk 25.02.2009, 14:09:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 28.01.2009 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj !
Wyświetla Ci się na ekranie 12 bo ( nie wiem dlaczego akurat 12 ) bo przed fputs dałeś print. Zamiast print postaw zmienną. a plik Ci się napewno zapisze. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Włącz raportowanie błędów i zobacz, co wywali.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 4 Dołączył: 23.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz raportowanie błędów i zobacz, co wywali. Dodałem takie dwie linijki na początku skryptu: CODE error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors',1); Nic jednak więcej się nie wyświetla, co pozwala mi sądzić, że błędów nie mam. Plik natomiast nadal ma 0 bajtów. Dziwne, nieprawdaż? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Witaj ! Wyświetla Ci się na ekranie 12 bo ( nie wiem dlaczego akurat 12 ) bo przed fputs dałeś print. Zamiast print postaw zmienną. a plik Ci się napewno zapisze. Celowo dałem print, aby zobaczyć, co zwraca funkcja fputs. Nie sądzę, aby zapis do zmiennej tej liczby miał jakiekolwiek znaczenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 3 Dołączył: 19.10.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wziąłem ten Twój kod wrzuciłem na serwer i wszystko ładnie działa. Oprócz tego, że niepotrzebnie dałeś "print", bo głupoty wypisuje.
Ale do pliku zapisuje to co trzeba... Mam takie pytanko - czy ustawiłeś chmod na zapis (np. 777)? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 28.01.2009 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm.... może file_put_contents ? To raczej na katalog ten chmod. Plik usuń z serwera i pozwól go php samemu utworzyć.
Ten post edytował Kamil Jura 25.02.2009, 14:24:40 |
|
|
![]()
|
|
Wziąłem ten Twój kod wrzuciłem na serwer i wszystko ładnie działa. Oprócz tego, że niepotrzebnie dałeś "print", bo głupoty wypisuje. Ale do pliku zapisuje to co trzeba... Mam takie pytanko - czy ustawiłeś chmod na zapis (np. 777)? Faktycznie, ten fragment kodu był ok. We wszystkim mąciła funkcja, która wykonywała się później i nadpisywała mi ten plik. Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:18 |