![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 298 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zapętliłem input do tłumaczenia tekstu ale nie zapisuje mi tego w każdej tabeli osobno. Mój skrypt
A tak chce zapisuje
Skrypt który ma dodawać liczby [1][2][3][4] itp pokazuje mi 0 i tak zapętla. W czym jest błąd ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze spojrz co zawiera tablica $_POST
print_r($_POST); bo tam nei masz zadnej tablicy pol. Po drugie for($j=0;$j<count($rows);$j++){ $expressionid=$_POST['expressionid'][$j]; $languageCode=$_POST['languageCode'][$j]; $description=$_POST['description'][$j]; $nazwa_kategorie=$_POST['nazwa_kategorie'][$j]; } Nawet jakbys mial poprawna tablice w POST to przeciez w tej petli nadpisujesz po kolei wszystkie elementy wiec niby jakim cudem ma ci zapisac 4 rekordy do bazy? No i po nazwie funkcje dbcount() wnioskuje ze zwraca ci ona liczbe, wiec czemu robisz potem count($liczba) w FOR? count wykonuje sie na tablicach a nie na liczbach. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To ze POST jest tablica to ja wiem. Ja ci mowie ze twoje pola ala expressionid nie sa tablica.
I tak juz z czystej ciekawosci bo noc idzie: Co niby ten kod ma robic: for($j=0;$j <$rows; $j++){ $liczba=$j; } ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 298 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak juz z czystej ciekawosci bo noc idzie: Co niby ten kod ma robic: for($j=0;$j <$rows; $j++){ $liczba=$j; } ? To już zaspokajam twoją ciekawość Mam inputa w pętli aby pobrać pole do przetłumaczenia na inny język , ale z tego co wiem to nie zapisze pola o nazwie description do tabeli o nazwie translation i muszę nadać numerki aby dodać do tabelki tak przeczytałem w necie. Ale pewnie źle napisali bo mięcze się z tym od rana i nic nie wychodzi. bo też zrobiłem tak
Ale nie mam takiego efektu jaki chce żeby był bo moje tłumaczenie wygląda tak ![]() Ten post edytował pawel06281990 2.04.2019, 21:12:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:07 |