![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, moja znajomość XML'a jest dość kiepiska, dlatego chciałem was zapytać w jaki sposób obsłużyć takiego xml'a z listą produktów i elementami które w danym produkcie występują
Chodzi mi o to w jaki sposób wyświetlić dane z takiego pliku XML i jak je dodawać do takiego pliku, bądź generować (wyświetlać cały taki tag na stronie, żeby później go można było wkleić do pliku XML'owego?
Mam nadzieje, że ktoś pomoże.... BBT |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
php dysponuje dość pokaźnymi narzędziami do obsługi XML'a. ja osobiście polecam Ci te dwa: SimpleXML, XML Parser.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Pracując przy pewnej stronie musiałem także korzystać z plików XML i stąd polecam SimpleXML - sporo przykładów znajdziesz na necie ale nie możesz zapomnieć o manulau PHP ![]() Pozdro -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, już mi zaczyna świtać.
Nie mogę tylko dojść do tego jak wziąć się za tagi "zagnieżdżone" Czyli coś takiego
Jak odfiltrować / wyciągnąć dane z takiego zagnieżdżonych elementów? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np children()
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:30 |