![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto kod:
Cytat Notice: Undefined index: plikuzytkownika in /home/user/Publiczny/WWW/wyslij.php on line 25 Problem! Plik nie zawiera zwyklego tekstu O co chodzi? Przeciez zdefiniowałem "plikiuzytkownika" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tam jest "plikuzytkownika" a nie "plikiuzytkownika"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt. Nie zobaczyłem. Poprawiłem błąd, ale powstał kolejny:
Cytat Warning: move_uploaded_file() expects exactly 2 parameters, 1 given in /home/user/Publiczny/WWW/wyslij.php on line 36 Problem: Plik nie moze byc skopiowany do katalogu Może to być kwestia uprawnień dostępu do katalogu? Przykład skopiowany z płyty też nie działa: Cytat Warning: move_uploaded_file(/wyslane/a.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/user/Publiczny/WWW/wysylanie/wyslij.php on line 38 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpNMAUXQ' to '/wyslane/a.txt' in /home/user/Publiczny/WWW/wysylanie/wyslij.php on line 38 Problem: Plik nie może być skopiowany do katalogu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy błąd masz dlatego że w twoim kodzie występuje:
czyli dajesz tylko 1 argument a funkcja potrzebuje dwóch (mała podpowiedź . to nie to samo co ,) drugi błąd może być spowodowany niemożliwością zapisania do katalogu /wyslane/ |
|
|
![]()
|
|
Nigdy wcześniej nie używałem tej funkcji. Tak jest w książce. Poza tym są 2 argumenty. Czego brakuje? Zresztą podobna knstrukcja jest w manualu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u Ciebie jest:
masz kropkę przed $lokalizacja zamiast wymaganego przecinka |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak to się stało, ale w oryginalnym kodzie źródłowym był przecinek.
Cytat Warning: move_uploaded_file(/wyslane/a.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/user/Publiczny/WWW/wyslij.php on line 36 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpZvresi' to '/wyslane/a.txt' in /home/user/Publiczny/WWW/wyslij.php on line 36 Problem: Plik nie moze byc skopiowany do katalogu Komunikat taki sam jak przy kodzie z płyty.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem chmod folderu na 777, ale efekt jest taki sam
|
|
|
![]()
|
|
próbowałeś zmienić $lokalizacja tak jak Ci podałem ?
|
|
|
![]()
|
|
Tak. Obecnie skrypt próbuję odpalić na Linuksie. Później sprawdzę czy działa na Windowsie.
Sprawdziłem na Windowsie. Tam problem także występuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 20:20 |