![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam sobie skrypt wysyłania maili. Nagłówki niby się dodają, ale jak przychodzi, co, do czego to jest problem. W polu nadawca pojawia się "nieznany nadawca". Jak mam to zmienić żeby on mi to dobrze dodawał. Dodam tylko, że nie interesuje mnie używanie PHPmailera. Z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
W nagłówku from daj cały adres e-mail. Jeśli nie zadziała, to dodaj piąty parametr do funkcji mail, a w nim:
-fadres@nadawcy.pl Na początku jest minus f, a między f i adresem nie ma spacji. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<br />W nagłówku from daj cały adres e-mail. Jeśli nie zadziała, to dodaj piąty parametr do funkcji mail, a w nim:<br /><br />-fadres@nadawcy.pl<br /><br />Na początku jest minus f, a między f i adresem nie ma spacji.<br /> Cały adres email nie działa niestety. O co kaman z tym -f mozesz mi to zrobić na przykładzie? tj pokazac pełna linijke kodu z wykorzystaniem tego parametru, a tak btw to co robi parametr -f? jaka jego rola?
Ten post edytował felixk 13.01.2010, 14:32:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Cały adres email nie działa niestety. O co kaman z tym -f mozesz mi to zrobić na przykładzie? tj pokazac pełna linijke kodu z wykorzystaniem tego parametru, a tak btw to co robi parametr -f? jaka jego rola? Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz tutaj mail. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Trzeci przykład z manuala:
Jest to parametr wiersza poleceń. Więcej doczytasz w manualu. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Trzeci przykład z manuala: [/list] Jest to parametr wiersza poleceń. Więcej doczytasz w manualu. Dobra, poczytałem i zrobiłem to w ten sposób. Pokazuje pełny kod razem z niezmienionymi nazwami abyście może mogli łatwiej mi pomóc. Może być tak, że serwer uniemożliwia dodanie nagłówka?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:03 |