![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, skorzysteałem z kodu kolegi ze strony i zrobiłem taki sobie fromularz do wysyłania maila
Mam dwa pytania: 1. Jak mogę dorobić do tego sprawdzanie czy mail został wysłany? Jakieś sprawdzanie warunkiem if? 2. Zeby to zadziałało to muszę mieć rozumiem konto mailowe na tym samym serwerze gdzie będzie umieszczona strona z tym skryptem tak? Gdzie mogę znaleźć takie konto i serwer za free zeby móc to sprawdzić czy działa?
Ten post edytował Sublove 24.01.2009, 17:59:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
2. Maila wyślesz i z yoyo.pl, ale są limity. Wystarczy zwykły serwer i konto pocztowe z smtp. Można skonfigurować to tak aby wysyłało z podanej skrzynki. -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak wstawię to do kodu to ta pętla zamiast sprawdzać, jakby wysyła dodatkowo pustego maila
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat jak wstawię to do kodu to ta pętla zamiast sprawdzać To nie jest pętla. Cytat jakby wysyła dodatkowo pustego maila Bo wysyła, jeśli skopiowałeś bez zrozumienia kod ~Maxika. mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual zwraca wartość bool, czy powiodło się wysyłanie maila. if" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual służy do jej sprawdzenia. Jeśli po prostu dopisałeś na końcu tamten listing, to sprawdzi się wysyłka tylko drugiego maila. Włącz myślenie. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:27 |