![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem, z którym próbuję poradzić sobie od jakiegoś czasu, ale nie bardzo mi to wychodzi. Otóż mam taki fragment kodu:
Ma on za zadanie ze zmiennej $foo usunąć pierwszy i ostatni ukośnik, czyli chcę, aby wynikiem działania tego skryptu było: Kod some/text/with/slashes Niestety, zamiast tego dostaję: Kod some/text/with/slashes/ Kod jest odpowiedzialny za wyciągnięcie danych z adresu URL, np.: gdy $_SERVER['REQUEST_URI'] == /foo/bar/ to rezultatem ma być: foo/bar O ile z pierwszą, początkową częścią reguły nie mam problemu, bo wiem, że tam zawsze będzie występował slash: [\/]{1}, o tyle na końcu niekoniecznie: [\/]? I tu mam jakiś problem z kwantyfikatorem '?'. Od razu dodam, że [\/]* też nie działa, za to działa [\/]{1} Czy moglibyście pokazać mi, gdzie robię błąd? Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:20 |