![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam do was prośbę, jako, że w internecie nawet gdy czytam o preg_match to raczej jest to trudne do zrozumienia. No te prostsze przykłady rozumiem z manuala php ale nie mogę sobie poradzić z tym:
Cytat <TABLE BORDER=0 CELLSPACING=1 CELLPADDING=4 WIDTH=100%><TR BGCOLOR=#505050><TD COLSPAN=2 CLASS=white><B>Character Information</B></TD></TR><TR BGCOLOR=#F1E0C6><TD WIDTH=20%>Name:</TD><TD>Excitis</TD></TR> < Potrzebuję skrypt, który z powyższego ciągu wyciągał by mi to pole na samym końcu (w tym przypadku chodzi o Excitis jest to name postaci dla ciekawskich) i zapisywał go w zmiennej np. $name. Mimo moich wielu prób niestety spełzło na niczym bo póki co nie wiem co wstawić zamiast subject... A i pisanie wzoru przychodzi z trudem bo jakaś dziwna składnia jest ![]() Z góry dziękuje. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Dla ułatwienia użyj phpquery.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiesz dużo mi to nie mówi bo jestem początkujący...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ok to poszukaj w googlach kursu używania googli.
Zacznij od nauki wpisania na klawiaturze "phpquery". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ohh daj spokój człowieku, nie po to pisałem na forum żeby mnie odesłali do googli... Nie możesz wykazać choć troszkę swojej inwencji i pomóc mi własnoklawiaturowo w tej kwestii?... Wystarczy jeden skrypt z wykorzystaniem preg_match ze wzorem i łańcuchem wejściowym do tego przykładu co powyżej podałem i zaoszczędzisz mi wiele bólu naprawde...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
mamy uczyc a nie wykonywac prace za kogos ...
jezeli szukasz innej pomocy niz nauka proponuje isc pod adres www.zrobimywszystkozaciebie-nawetpierworodnego.pl pozdrawiam -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
1. http://lmgtfy.com/?q=phpquery
2. http://code.google.com/p/phpquery/wiki/Selectors Jak jesz, to też każesz podawać sobie łyżkę/widelec do ust? Odrobina samodzielności nikogo nie zabiła. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Pisane z palca.
Możesz wykorzystać preg_match_all jak będzie więcej elementów. Poza tym kod może Ci nie zadziałać jeśli podasz całe źródło strony, ale to już zostawiam Ci jako prace domową. Podpowiem tylko że może chodzić o białe znaki, przejścia do nowej linii lub wzorzec może pasować dla innych elementów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:42 |