![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam ja źródło o następującej formie Kod <table> <tr> <td>bleble </td> </tr> </table> <table> <tr> <td>blebluoe </td> </tr> <tr> <td> <table> <tr> <td>nazwa pola1 </td> <td>tresc pola1 </td> </tr> <tr> <td>nazwa pola2 </td> <td>tresc pola2 </td> </tr> <tr> <td>nazwa pola3 </td> <td>tresc pola3 </td> </tr> </table> </td> </tr> <tr> <td> <table> <tr> <td>bleble </td> </tr> </table> </td> </tr> </table> zawiera ono jedynie 3 tgi (table, tr i td) bez atrybutów oraz treść w komórkach (wieloznakową, nie tyko alfanumeryczną). próbowałem "rozebrać" źródło przy pomocy funkcji preg_match_all najpierw na 4 tabele, potem w 3 tabeli rozebrać na wiersze a ostatecznie wyłuskać zawartość <td>. Taki sposób najbardziej by mi osdpowiadał przy wpisywaniu do bazy według nazwy pola a nastepnie jego tresci. Niestety albo moja niemal nikła znajomość wyrażeń regularnych albo w/w funkcji powoduje że nic mi z tego sensownego nie wychodzi. próbowałem i mi ów sposób wyciąga tekst z całości źródła, natomiast to samo z <table> mi sie nie udaje. Prosze urzejmie o pomoc i wskazówki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:15 |