![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Potrzebuje pewnego kodu, ale nie mam nawet koncepcji jak się do tego zabrać.
Niezbędny mi jest skrypt, który otworzy skrypt innej strony i wytnie jego element znajdujący się między odpowiednimi znacznikami. Da się takie coś zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tym samym serwerze czy z innego serwera? i jaki kod??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
kod html z innego serwera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to może użyj cURL'a to otwarcia pliku i napisz prosty parser, który pobierze odpowiednią część kodu
|
|
|
![]()
|
|
No i mi właśnie chodzi o ten parser, nie wiem jak on ma wyglądać, bo całą resztę już mam.
|
|
|
![]()
|
|
Poczytaj o wyrażeniach regularnych (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Ok, dzięki już co nie co mam koncepcje jak takie coś powinno wyglądać.
Mam taki kod Kod <? $tekst = "To jest tekst. Tego zdania nie będzie widać."; $zdanie = substr($tekst, 0, strpos($tekst, ".")); ?> Nie wyświetli on wszystkiego po kropce. Interesuje mnie podobny skrypt, który jednak nie będzie będzie wyświetlał kodu przed kropką. Jak powinien on wyglądać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2007 Skąd: Piotrków Tryb. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wyskakuje taki bląd
Kod [b]Parse error[/b]: syntax error, unexpected '[' in [b]/home/a3999426/public_html/dl.php[/b] on line [b]4[/b] ok, teraz działa. A można zrobić coś w rodzaju połączenia funkcji explode i substr, żeby skrypt wycinał element kodu z przed jednego znaku i po drugim innym znaku np. Kod asasa.lllllll,asasa gdzie kod ma wyciąć wszystko z przed kropki i po przecinku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2007 Skąd: Piotrków Tryb. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No tak, ale kod będzie wyświetlał w zależności od tego co wywołam albo
Kod asasa.lllllll albo Kod lllllll,asasa Ja chce wyświetlić samo "asasa", urywając tekst z przodu i tyłu. |
|
|
![]()
|
|
w zmiennej $zdanie będzie tekst który znajduje się po przecinku a w $zdanie2 tekst sprzed kropki.
Najpierw sprawdź a potem pytaj. |
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście, wielkie dzięki za pomoc. Z przyjemnością wstawię Ci pomógł. Rzeczywiście mogłem najpierw sprawdzić skrypt (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/wstydnis.gif)
A można wyciąć kilka elementów kodu odległych od siebie, które zarówno przed sobą jak i za sobą mają takie same elementy kodu np. Kod wycinamy, widać mnie, tego juz nie widać wycinamy, mnie też widać, tego już nie widać Jak zrobić, żeby wyświetliło się Kod widać mnie i mnie też widać ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:32 |