![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam taki kod:
Problem mam z tym zapytaniem SQL - php nie widzi wartości zawartej w $lista_produktow.id :-( Ma ktoś może pomysł jak to rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc, Northwest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) A od kiedy w kodzie smarty od tak sobie można używać php?
2) Smarty służy do wyświetlenia danych a nie ich pobierania.... dane z bazy masz pobrać w php i z php wszystko co potrzebujesz przekazać do smarty. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie masz coś takiego:
http://www.smarty.net/docsv2/en/language.function.php.tpl Ale to nie jest polecane, są z tym problemy itd. Poza tym to nie jest "good way". W ogóle smarty to nie jest "good way" w tych czasach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
kurcze,wiem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) muszę tylko 1 rzecz przerobić - a projekt jest tak zagmatwany że nie moge nic znaleźć (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Te php wmontowane {php} działa poprawnie... tylko nie wiem jak przekazać ze zmiennej SMARTY do tego php właśnie wartości (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Skoro już tak bardzo musisz, to poczytaj trochę jak sie w smarty dobierac do jego zmiennych.
W kodzie php wewnątrz smarty nie istnieją zmienne dostępne od tak w smarty. W takim kodzie do zmiennych smartiego dobierasz się przez $this->_tpl_vars['zmienna_dostepna_w_smarty'] ewentualnie tak: http://www.smarty.net/docs/en/api.get.template.vars.tpl czyli w {php} $this->getTemplateVars('zmienna'); |
|
|
![]()
|
|
chyba nie bardzo działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
zrobiłem: echo $this->getTemplateVars('$lista_produktow.alias') i zwraca mi błąd: Fatal error: Call to undefined method Smarty::getTemplateVars() in /templates_c/%%7A^7A5^7A5DC887%%produkty.tpl.html.php on line 16 analogicznie dla tego 2 przykładu: Call to undefined method Smarty::_tpl_vars() in /templates_c/%%7A^7A5^7A5DC887%%produkty.tpl.html.php on line 16 |
|
|
![]()
|
|
....
nie: $this->getTemplateVars('$lista_produktow.alias') a: $this->getTemplateVars('lista_produktow') Czy widziales gdzies u mnie $ lub kropkę(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) I to ci zwroci tablice i dobieraj sie teraz z tego jak do normalnej tablicy w php. Zaś co do komunikatu ze nie ma takiej funkcji, to zajrzyj do manuala smarty do wersji która masz i sprawdz jak dokladnie się ta funkcja nazywa. Przykladowo w smarty2 nazywa sie tak http://www.smarty.net/docsv2/en/api.get.template.vars.tpl |
|
|
![]()
|
|
pomogło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:41 |