![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Musiałem tutaj napisać ponieważ sam już sobie z tym rady nie daje. Przeszukałem już z 50 systemów ale gdy próbowałem ich techniki nic nie działało. Mój problem to przetwarzanie danych przez system szablonów tzn. system już mam tylko stanąłem gdy chciałem wyświetlić w tabelce zawartość sql. Żeby nie owijać w bawełnę dam calutki kod i pod nim opiszę co chciałbym osiągnąć. Kod w pliku template.class.php:
Wiadomo, trzeba dać nazwę pliku i zamienniki (np. {NAZWA}), chciałbym aby dało się zrobić coś takiego: W moich planach {IMIE} i {NAZWISKO} były by to dane z sql a wywołanie {panels=nazwa} i {/panels=nazwa} powodowało by wyświetlenie wszystkich danych z bazy danych. Wytłumaczyłem to tak jak tylko umiałem ![]() Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam, WebKing Ten post edytował WebKing 12.09.2008, 15:51:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, sory nie pomoge Ci bo nigdy tego nie robiłem. Zastanawiam się tylko czemu chcesz z języka skryptowego zrobić drugi język skryptowy?
![]() -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie pomagasz to po co piszesz? Chciałbym aby ktoś mi pomógł ale widać że nikomu się nie chce
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no może nie pomagam ale zmiana metody to tez w pewnym sensie pomoc. Nie lepiej używać phtml'i ? Przecież php jest o wiele bardziej elegancki niz jakiś lokalny system szablonów.
Ok, żeby nie było ze nic nie wnoszę:
Moim zdaniem naiwność Twojego rozumowania polega na tym, że myślisz że pętla for załatwi sprawę a najprawdopodobniej każdy szablon będzie ptrzebował jeszcze innych rzeczy takich jak warunki lub nawet własne funkcje. Pisanie nowego języka w języku który miał początkowo służyć za język szablonów to jak dla mnie wielka starata czasu. Ale to tylko ja i mogę się mylić ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował Black-Berry 13.09.2008, 10:32:55 -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:39 |