![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem: Chcę, aby skrypt mógł zostać uruchomiony tylko z pliku index.php . Chodzi mi o to, żeby nie można było odpalić skryptu bezpośrednio tylko poprzez index.php Jeśli ktoś by otworzył ten plik bezpośrednio to po prostu by była np. jakaś wiadomość, a jeśli byłby uruchamiany poprzez index.php(metodą $_GET) to by ładował resztę kodu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem Cię za bardzo. Nie wiem czy o to Ci chodzi:
PS: Z palca pisane. Nie za bardzo o to. Dzięki za chęci. Mam już stronnicowanie i chciałbym aby skrypt działał tylko wtedy, kiedy zostaje wywołany przez np. index.php?page=blabla A jeśli by wywoływało się go bezpośrednio blabla.php to np. wyskakiwała by jakaś wiadomość. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz aby nie można było wywołać bezpośrednio blabla.php to możesz tak zrobić:
w index,php dać: a w blabla.php dać:
Jeśli ktoś wejdzie na blabla.php to dostanie 404, a przez index.php?page=blabla zadziala. Ten post edytował Van Pytel 24.04.2012, 06:40:13 |
|
|
![]()
|
|
Up
Dokładnie o to mi chodziło ! Wielkie dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:37 |