![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię do własnego użytku upload zdjęć na serwer. Wszystko działa, ale nie tak pięknie jakbym chciał ![]() Zamiast takiego zdjęcia: KLIK Na serwer wysłane zostaje takie: KLIK Mój kodzik (nie jest szczególnie rozbudowany, ale chodzi mi o to, żeby to proste było ![]()
Wie ktoś w czym tkwi problem? Ten post edytował Dapi 30.06.2010, 12:37:28 -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zawsze tak jest? Bo to wygląda jak by ci całego zdjęcia po prostu nie przerzuciło.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze. Zmieniają się tylko kolorki
![]() Jeszcz jedno, i jeszcze jedno... Zawsze w tym samym momencie zaczynają się problemy... Ten post edytował Dapi 30.06.2010, 12:53:14 -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeszcze opcja może być taka że to zdjęcie możesz mieć uszkodzone, spróbuj wgrać inne ;]. |
|
|
![]()
|
|
Inne wychodzą tak samo:
Tak jest, a tak powinno ;( Poza tym nie może być uszkodzone, bo jak wrzucam przez klienta FTP to jest ok. po wstawieniu podanego kodu wyświetla mi że wysłano,a do zdjęcia i tak zostały dodane nie za ciekawe efekty specjalne ![]() foto Ten post edytował Dapi 30.06.2010, 13:15:42 -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Aj, jedno zostało ze starego kodu. Myślałem, ze to jego wina, ale jak widać nie.
Formularz: Kod $parse['page'] = '<div>'.$error.'
<form enctype="multipart/form-data" name="foto" action="index.php?mode=foto&akcja=dodaj" method="POST"> <table style="width: 397px; height: 197px; margin: 0pt auto;" summary=""> <tbody> <tr> <td><small><small>Nazwa zdjęcia:</small></small></td> <td><input style="width: 247px;" name="nazwa" tabindex="1"></td> </tr> <tr> <td><small><small>Opis zdjęcia:</small></small></td> <td><textarea tabindex="2" style="width: 247px;" name="opis"></textarea></td> </tr> <tr> <td><small><small>Tagi zdjęcia:</small></small></td> <td><input style="width: 247px;" name="tagi" tabindex="3"></td> </tr> <tr> <td><small><small>Kategoria:</small></small></td> <td><select style="width: 247px;" name="tagi" maxlength="15" tabindex="4">'.$opcje.'</select></td> </tr> <tr> <td><small><small>Zdjęcie:</small></small></td> <td><input style="width: 247px;" name="plik" tabindex="5" type="file"></td> </tr> <tr> <td colspan="2" style="text-align: center;"><button tabindex="6">DODAJ ZDJĘCIE</button></td> </tr> </tbody> </table> </form> </div> '; -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj gołe dać, bez tabelek i bez niczego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz dostep to folderu /tmp ? Domyslnie w nim uploaduja sie pliki.
Jesli tak to wykasuj z formularza skrypt php, tylko zeby byl formularz. Wyslij zdjecie i sprawdz w folderze /tmp nowo utworzony plik, utworz go i jesli wyglada zle to wina lezy po stronie serwera (chociaz ja bym jeszcze sprobowal z innej przegladarki), a jesli wyglada dobrze to wina lezy po stronie skryptu. Ten post edytował *OuTSideR* 30.06.2010, 17:40:15 |
|
|
![]()
|
|
Rewil, nic to nie daje
![]() *OuTSideR*, mam dostęp. Zostawiłem sam formularz, wywaliłem move_uploaded_file( $u_plik, "../foto/$u_n_nazwa"); ale w tmp po wysłaniu formularza nic się nie pojawiło -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:33 |