![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
piszę do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu odnośnie skryptu, który wysyła pliki przy pomocy formularza na serwer. Problem polega na tym, iż skrypt działa prawidłowo pod Mozilla Firefox, natomiast pod Internet Explorer coś "nie łapie", tzn wywala zawsze błąd - nieprawidłowy format. Oto skrypt:
Prosiłbym o jakieś rady co może być nie tak. Pozdrawiam Ten post edytował greg.paw.90 30.12.2009, 13:15:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien ale chyba pole type w tablice $_FILES jest zależne od przeglądarki. Co możesz zrobić:
1. Echo na $_FILES["src_foto"]["type"] i sprawdzenie co się pod tym kryje w IE. 2. Zmiana skryptu tak aby rozszerzenie uzyskać za pomocą funkcji pathinfo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Sformatuj ten kod, jak należy, bo łączenie klamr na czuja w listingu bez wcięć, to strzelanie sobie w stopę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za odpowiedzi/podpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Już sobie poradziłem okazało się, że funkcja empty() nie działa tak jak powinna na IE w przypadku przesyłu obrazów
Tak jak zrobiłem to działa. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:46 |